25. loka, 2016

Buumeja

Suomalaisia on nyt ensimmäistä kertaa yli 5,5 miljoonaa. Onnea vaan kaikille. Kansalaismäärän kasvu johtuu siitä, että muuttovoitto ulkomailta on kasvanut, eli Suomeen muutetaan enemmän kuin sieltä muutetaan pois. Auts, tunsin piston sydämessäni. Vauvoja sen sijaan on syntynyt tammi-lokakuun aikana ennätyksellisen vähän. Joten pistetäänpä pikkaisen höpinää pöntöön siellä makuuhuoneissa jotta saataisiin syntyvyyskin nousuun.

Ylen sivuilla on muuten mittari jolla pystyy katsomaan kuinka mones suomalainen juuri sinä olit kun synnyit. Minä olin kuulemma numero 4.412.461. Hyvä tietää, vaikken tosiaan tiedä mitä tuollakin tiedolla teen.

Suomessa pysyäkseni, siellä alkaa uutisten mukaan olla taas se aika jolloin talvi yllättää autoilijat. Jälleen kerran. Pääkaupunkiseudulla sateli tietojeni mukaan räntää aamulla mutta sitä ei tainnut olla vielä riittävästi liukastakseen tiet ja kadut koska uutiset eivät täyttyneet onnettomuuksista. Mutta koska sitä lunta saattaa tulla päivänä minä hyvänsä, niin olisiko nyt aika vaihtaa ne talvirenkaat? Vaikka ne nastat jyrryttää ja ovat muutenkin äänekkäämmät kuin kesärenkaat.

Hesarin tiedetoimituksen toimittaja Mikko Puttonen kirjoitti kolumnin eiliseen lehteen. Puttonen oli sitä mieltä, että on ihan oikein verottaa perintöjä mahdollisimman ankarasti koska elämän 'pitää alkaa samalta viivalta ilman vanhempien varallisuuden takaamaa etumatkaa'. Puttosen mukaan ainoita oikeutettuja vaurastumisen muotoja ovat oma työ, ahkeruus ja neuvokkuus. Perintö tulee ilmaiseksi ilman omia ansioita.  

Enpä ole vähään aikaan lukenut yhtä päätöntä juttua. Tasa-arvo on toki hieno ja kannatettava asia, mutta Puttosen perustelut aiheeseen ovat kyllä jotain niin ihmeellistä, että pitää ihmetellä miksi Hesari on tuhlannut palstatilaa ja bittejä moiseen aivopieruun. Puttosta mukaellen lahjakkaat lapset pitäisi ohjata lobotomialeikkaukseen koska he ovat saaneet lahjakkuuden ilman omaia ansioita. Ylipitkien koripalloilijoiden jalat tulisi katkaista sillä he ovat perimällään saaneet pituusylivoiman ilman omia ansioita. Ja niin edelleen......

Niin ja muuten, minä en ole saanut koskaan perintöä eikä sellaista näyttäisi olevan tulossakaan.

Ja lopuksi vihdoin buumiin. Tai en minä tiedä onko se buumi vai ei, mutta täällä meidän kylässä näytetään rakennettavan ja/tai korjattavan taloja silmin nähden paljon. Tuossa meidän kauppareissun varrella on neljä rakennuskohdetta meneillään, osaan taloista rakennetaan lisäkerroksia, osaa maalataan ja osaa näytetään remontoitavan muuten vaan.

Kylläpäs tämän päivän blogahduksessa oli vähän tarinaa Kroatiasta. Se saattaa tällä kertaa johtua siitä, että täällä ei ole tapahtunut oikeastaan mitään ihmeempää. Mutta jos sitä vaikka huomenna taas palattaisiin juttuihin tänne.....