27. loka, 2016

Lenkillä

Kuuntelen tässä samalla Radio Suomen Ajantasa -ohjelmaa, jossa suomalaiset kansanedustajat keskustelevat terveyspalveluiden järjestämisestä tulevaisuudessa. En nyt ota asiaan sen enempää kantaa, mutta ihmettelen tiettyjen puolueiden vastahankaa uudistuksia kohtaan. Tosiasiahan on se, että tekstaripalstat ja yleisöosastostot ovat olleet jo pitkään täynnä valituksista kuinka nämä palvelut eivät Suomessa toimi. Silti jotkut haluaisivat pitää tilanteen ennallaan ilman minkäänlaisia uudistuksia. Vaikkei nykyinen systeemi toimi.  En vaan ymmärrä. Mutta minä en olekaan poliitikko.

Kävin lenkillä eilen. Pitkästä aikaa. Olen pitänyt meidän iltapäivälenkeissä pientä taukoa koska vasen polvi kiukutteli. Nyt se tuntui olevan ihan ok, joten kiskaisimme Roksun kanssa perinteisen 7000 askeleen lenkin. Ja kylläpä se tuntui hyvältä. Tänään on ihan pakko tehdä sama.

Lenkille on siis pakko päästä uudelleen vaikka täällä meillä onkin melkoinen tuuli. Se alkoi eilen illlalla, silloinhan piti tulla ukkonen mutta tulikin vain tuuli. Vieläkin puhaltelee sangen pirtsakasti, jopa niin pirtsakasti, että siitä voimassa on keltainen varoitus aina huomiselle asti. En tiedä voimakkuudesta enkä suunnasta, mutta hyvin lahkeet lepattivat kun aamulla olimme ulkona.

Sunnuntaiyönä siirretään sitten taas kelloja. Kesäaika loppuu ja alkaa talviaika. Ja niin se alkaa täälläkin. En vaan tiedä miksi. Talviaika vaikuttanee täällä siten, että aamulla lienee hieman lämpimämpi, koska kaikki tapahtuu tunnin myöhässä. Ja toisaalta ilta pimenee hieman aikaisemmin, koska jos se pimeys on tullut tähän asti tuossa kahdeksan aikoihin, se tuleekin nyt seitsemältä. Tai jotain. Ihan turha jumppa kuitenkin.

Ai niin. Olen naureskellut Suomessa vellovalle homokohulle. Espoo Unitedin koripallojoukkueen ex-manageri Aleksi Valavuori oli sitten mennyt ja kirjoittanut sangen provosoivan ja homovastaisen tekstin Twitteriin tyyliin 'meille Unitediin ei homoja palkata'.  Asiasta nousi järjetön somekohu ja Valavuori sai kenkää tehtävästään vaikka kysymyksessä oli ollut vain ihan vitsi. Ja helvetin huono sellainen. Selitti Aleksi. Ja aivan turhaan.

Tämän Valavuoren taustalta löytyy mielenkiintoinen putki. Mies on ollut mukana sekä Espoon Hongan että Loimaan Bisonsien toiminnassa. Molemmat seurat ajautuivat konkurssiin. Ja nyt tuli kenkää siis Espoo Unitedista. Hyvin Aleksi vetää. Todella hyvin!

Mutta joo. Täällä elämä jatkuu ihan entisellään vaikka terveyspalveluita uudistettaisiin kuinka tai kelloja siirrettäisiin sinne sun tänne. Aamulla Roksun kanssa ulos, nettisurffailua, lounas, päiväunet, lenkki ja illalla televisiota. Tänään onkin taas jääkiekkoilta, Kroatian kiekkoylpeys Medvesak Zagreg kun pelaa Pietarissa SKA:ta vastaan. Suorana meidän televisiossa! Hip hei!