1. marras, 2016

Pyhäinpäivä

Meillä on tänään pyhäinpäivä. Suomessahan kyseinen päivä on siirretty tulevalle viikonlopulle, mutta täällä se siis on 'oikealla paikallaan' ja vieläpä yleinen vapaapäivä. Pyhäinpäivänä on tarkoitus muistella joukostamme poistuneita ystäviä ja sukulaisia, ja niin teen minäkin. Päällimmäisenä muistoissa minulla ovat äiti ja hänen äitinsä Mami. Molemmat olivat maailman tärkeimmät ihimiset minulle aikoinaan ja poistuivat aivan liian aikaisin.

Suomessa on tänään julkistettu taasen vuotuinen kateellisuuskalenteri. Eli viime vuoden verotiedot. Netti suhisee ylikierroksilla kun ihmiset tutkailevat mitä se naapuri tienasikaan, mitä tienasi joku julkimo tai teeveestä tuttu tyyppi tai se laskutuksen Pirkko. Lehdet repivät erilaisia listoja siitä, kuka on suurituloisin tai kuka tienasi vähiten. Sitten voidaankin olla hyvällä omallatunnolla kateellinen kun se-ja-se tienasi niin-ja-niin paljon. Hohhoijaa! Uskokaa tai älkää, ilman näitä tietoja pystyy elämään. Vieläpä sangen helposti. Mutta jos asia kiinnostaa, ei muuta kuin hyviä kaiveluja.   

Katsoi eilen Yle Areenasta Takaisin Pintaan -nimisen dokkarin. Elokuva kertoo kuinka sukeltajaporukka päättää käydä hakemassa luolasukelluksella erääseen luolaan kiinni jääneet ja sinne menehtyneet kaverinsa. Hommaa yrittivät ensin pari ulkomaalaista sukeltajaryhmää huonolla menestyksellä, mutta tämä suomalaisporukka, jonka jäseniä hukkuneet sukeltajat siis olivat, päättää hakea ystävät kotiin. Vaikka perusfiilis elokuvassa onkin hieman surullinen, se on samalla kuitenkin kuvaus ultimaalisesta ystävyydestä ja kaveruudesta. Erittäin vahva katselusuositus mikäli kyseinen filkka kohdallenne osuu. 

Eilen naksahti. Siivosin koko mökin katosta lattiaan ihan yks'kaks, ilman mitään muutaman vuorokauden mittaista itsensä psyykkausta. Vaihdoin jopa lakanat, joka on kotihommien paskahommalistan aivan kärkisijoilla pestyjen pyykkien ja puhtaiden astioiden kaappiin asettelun kanssa. Mutta nyt täällä tuoksuu hyvältä eikä pölypallerot juoksentele pitkin lattiaa. Aina siivousponnistuksen jälkeen sitä vakuuttelee itselleen että nyt pidän kämpän siistinä, korjaan tuolien karmeille jääneet vaatteet pois ja tiskaan tiskit ennenkuin tiskipöydälle muodostuu astiavuori likaisista astioista. Niinpä niin..... katsellaanpa sitten taas vaikka parin viikon päästä. Siivousmusiikkina oli muuten suomipoppia, -rokkia ja räppiä jotka kaikki ovat, sanoitte te ihan mitä tahansa, hyvää ja hienoa musiikkia.

Tänään olisi sitten, pyhäpäivästä huolimatta, ensin kielikoulua aamupäivällä ja sen perään pitäisi käväistä kaupassa ns. 'perustuote' -ostoksilla. Pitäisi siis käydä hankkimassa suolaa, sokeria, pesuaineita etc. jne. Eli siis kamaa jota on hyvä olla kaapeissa vaikkei niitä ihan joka päivä tarvitsekkaan. Ja koska kauppareissu on luonteeltaan kuvatunlainen, ajattelin ajella isoon kauppaan jossa valikoimat ovat paremmat ja kaiken saa yhden katon alta. Ison kaupan vieressä on Lidl, josta voi käydä päivän, ja varmaan huomisenikin, ruokatarvikkeet. Kun tältä reissulta sitten kotiutuu, päivä onkin jo siinä pisteessä että on päiväunien aika!