3. marras, 2016

Ukkosherätys

Kastel Stari heräsi tänään torstaina sateen rummutukseen, jyrinään ja salamointiin. Eli meillä täällä on sadepäivä alkamaisillaan. Ennusteet näyttävät ukkos- ja sadekuroja ihan koko päiväksi, eikä lämpötilakaan näyttäisi ihan kauhean korkeisiin lukemiin nousta. Pikemminkin se näyttäisi laskevan. Tällä hetkellä täällä on 17 astetta mutta elohopea tulee laskemaan päivän mittaan niin, että iltapäivällä ei ole enää kuin 10-12 astetta. Ainakin ennusteen mukaan. Hrrh!

Vaikka satoi, aamu oli kuitenkin valoisa, kiitos normaali- eli talviajan. Se kun on aiheuttanut sen, että aamut ovat sangen valoisia mutta toisaalta, illat pimenevät todella aikaisin. Joskus kello viildeltä on jo lähes säkkipimeää. Mikä nyt ei ainakaan minun normielämään kauheasti vaikuta muutoin kun siten, että Rockyn iltapäivälenkki, iltalenkistä puhumattakaan, tehdään pimeässä. 

Toivoin eilen, että tiistaina lehdet ja uutisfiidin täyttäneet verotietouutiset olisivat loppuneet. Niinpä avasin Ilta-Sanomien näköisverkkolehden melkoisen luottavaisena. Mutta mitä silmieni eteen avautuikaan? 16 sivua verotietoja, erilaisia listoja ammattien ja paikkakuntien yms. yms. mukaan listattuina, juttuja miksi joku oli tiennannut/jättänyt tienaamatta sen mitä oli tienannut. 16 sivua! Eli kahdeksan aukeamaa! Eipä siinä siis tällä kertaa nokka kovin kauaa tuhissut kun pläräsin lehden läpi. Ihmisten tulot kun eivät minua ihan kauheasti jaksa kiinnostaa.

Eilen pelattiin Mestareiden liigan jalkapalloa. Liigassahan ei, yllätys yllätys, ole yhtäkään suomalaista joukkuetta. Kroatiaa siinä tänä vuonna edustaa Dinamo Zagreb. Vaan ei oikein kulje Dinamolla, joukkue makaa lohkossaan jumbona neljän pelatun ottelun jälkeen ilman ainuttakaan tehtyä maalia, ilman ainuttakaan pistettä. Joku voisi sanoa, että se on aivan väärässä sarjassa. 

Dinamon kannattaja sen sijaan kunnostautuvat jopa stadioneiden ulkopuolella. Zagreb pelasi eilen 4-0 tappioon päättyneen ottelun Sevillassa mutta Dinamon ultrafanit riehuvat kaupungissa valmiiksi jo tiistai-iltana. Toki Sevillan kannattajien voimakkaalla avustuksella mutta kumminkin. En jaksa vaan ymmärtää, miksi nykyään lähes kaikki kentän ulkopuoliset hässäkät, tappelut ja muut riehumiset tapahtuvat jonkun kroaattijoukkueen kannattajien toimesta. Kesällä EM -kisoissa ääliökannattajat riehuivat katsomossa, Splitin kannattajat järjestivät alkusyksystä oikein kunnon sähellyksen kotiottelussaan Splitin kapakoissa ja nyt zagreblaiset edustivat maataan Espanjassa......  Käsittämätöntä perseilyä sanon minä! Varsinkin kun tavallisten kroaatti-ihmisten perusluonne ei ole mitenkään väkivaltainen. Ei ainakaan minun kokemukseni mukaan. 

Sadepäivällä siis mennään. Ai niin, joku kyseli että voisinko kertoa missä nämä blogin kuvituskuvat on otettu jotta osasisi sijoittaa ne tarvittaessa "kartalle". Ja totahan toki, tämän päivän kuva on Trogirin torilta, pöydästä, jossa myynnissä oli kaikenmaailman kotona tehtyjä öljyjä, mausteita, viikunoita, pähkinöitä jne.