4. marras, 2016

Poutapäivä

Se olisi sitten eilisen sadepäivän jälkeen luvassa poutapäivä. Tälläkin hetkellä aurinko paistelee täysin siniseltä, mutta lämpöä ei ole kuin 11 astetta. Eikä päiväksi ole luvassa paljoa parempaa, ennusteiden mukaan lämpötila kohoaa maksimissaan 16 asteeseen. Siihen päälle kun läntätään keltaisen varoituksen arvoinen tuuli, niin kohtuu vilpoistahan tuolla pihalla on.

Suomessa, ainakin osassa maata, kuuluu olevan ihan oikeasti lunta. Joka johti ajatukseni siihen, että mahtaako tuo kuvassa oleva taistelutoverini tietää ettei pääse enää ikinä lumeen peuhaamaan. Ei, vaikka se on yksi Rockyn lempipuuhista. Täytynee kompensoida tätä puutetta uittamalla herraa sitten sitäkin enemmän. Sekin kun on mukavaa.  Melkein jopa parempaa kuin se lumi.

Piti olla eilen kroaatintunti. No eipä sitten ollut. Lähdin siis kauppaan. Ja totesin taas sen, että vaikka olisit tehnyt kuinka tarkan listan siitä, mitä tarvitset ja mitä pitää ostaa, suuressa kaupassa mopo lähtee hanskasta joka kerta. Tuotakin puuttuu, toi olisi kiva jne. etc. osv. Eilenkin sain menemään Konzumin hypermarkettiin 184 kunaa, eli n. 24 euroa. Joka piti sisällään reippaan kilon porsaan karetta, muutaman oluen, Rockyn ruuan, juustoja, hedelmiä ja kaikkea muuta semmoista 'jota olisi ihan mukava olla'. Ehkä sitten kuitenkin pystyn elämään tuon asian kanssa, varsinkaan jos en tänään suuntaa mihinkään suureen kauppaan.

Ensi viikon torstaina valitaan virkaansa ehkä maailman vaikutusvaltaisin henkilö, eli USAn presidentti. Vaalitaisto Hilaryn ja Donaldin välillä on ollut ainakin näin suomalaisiin sosiaalidemokraattisiin latteisiin vaalitaisteluihin tottuneelle tyypille aika kulmakarvoja nostattava spektaakkeli. Hilary on lähetellyt maileja omasta henkilökohtaisesta sähköpostistaan, jossa ei ollut mitään väärää. Paitsi että ihan viime metreillä FBI löysi lisää tutkittavaa, joka oli todella kiusallista Hilarylle. Ja eilen julkisuuteen astui neitokainen, joka ilmoitti Donaldin raiskanneet hänet joskus 20-30 vuotta sitten. Varsinaiseen vaalipäivään on matkaa vielä vajaa viikko, joten onkin jännä seurata mitä ne vielä keksivät. Kaikesta huolimatta toivon todella järjen, eli Hilaryn voittavan. Trump olisi yksinkertaisesti vaan liian iso riski.

Ja lopuksi hieman urheilua. Suomen jääkiekkomaajoukkue aloitti pelinsä eilen EHT -turnauksen kotiturnauksessa. Joukkue on rakennettu valmennusjohdon mukaan parhaista eurooppalaisista pelaajista. Kokenut, osaava ja tasokas joukkue. Joka meni ja otti avausottelussaan 5-1 kuokkaan Venäjän nuorista rakennetulta joukkueelta. Eli ei mitään uutta World Cup taaperruksen jälkeen. Ei, vaikka Karjala -turnaus on perinteisesti ollut Leijonille 'Se Turnaus* joka pitäisi voittaa. Loput EHT -turneet ovat testiturnauksia. 

Tämän päivän suunnitelmissa olisi kroaatin tunti jonka jälkeen muutama olut baarissa. Se on siis suunnitelma, mutta kokemus on osoittanut, että nämä suunnitelmat saattavat hyvinkin muuttua. Joskus vieläpä sangen nopealla aikataululla. Mutta katsellaan. Ja palataan asiaan huomenissa.