7. marras, 2016

Hyviä uutisia ja hyvää pizzaa

Sain eilen hienon uutisen! Iida on tulossa ensi kesänä kylään. Neiti tuonee mukanaan vanhempansakin, mutta menkööt siinä sivussa. Iidalla ei ole vielä tarkkoja päivämääriä vieraillulleen, koska isänsä ei ole saanut vielä tietää milloin voi pitää lomansa. Pitää toivoa vaan ettei neidin vierailu mene päällekkäin kenenkään 'jo varatun' vierailun kanssa etten joudu kikkailemaan mitään extraa. Sillä kuten moneen kertaan todettu, omat lapset, lapsenlapsista puhumattakaan, menevät kyllä kaikkien muiden edelle majoituksessa ja muussa ohjelmassa.  Mutta eiköhän me selvitä. Turha alkaa stressata vielä asioita joissa lopulta ei todennäköisesti ole mitään stressattavaa. 

Ei tullut viikonloppuna sitten kanoottikelejä eikä edes kunnon kaatosadetta. Tuli sen sijaan normaaleja, itse asiassa vieläpä erittäin lämpimiä kuurosadepäiviä. Sunnuntaina lämpötila nousi jopa karvan verran yli 20 asteen. Että se sitten niistä sääennusteista.

Olen täälläkin ihmetellyt, että minne ihmiset ovat kaikonneet kun esimerkiksi tuolla meidän rannalla on niin hiljaista ja kuollutta. Nyt tiedän. Ne istuvat ravintoloissa syömässä! Huomasin sen eilen kun etsin itselleni ruokapaikkaa. Hyvin moni paikka oli aivan turvoksissa vaikka olin reissussa jo kahden-kolmen aikoihin iltapäivällä.  

Sitkeä sinne-sun-tänne ajelu palkittiin, tuossa meidän rannalla sijaitsevassa Intradassa oli hieman myöhemmin tilaa. Ja eikun sinne. Joka oli alunperinkin ykköskohteeni. Eikä turhaan. Taaskaan. Kuvassa oleva Frutti di Mare pizza oli mainio, ellei peräti loistava. Aivan niinkuin kyseissä paikassa nauttimani ruokalajit ovat aina olleet. Eli kun sitten tänne suuntaatte ensi kesänä, Intrada tulee olemaan yksi pakollinen ruokailupaikka. Pizza ja kaksi 0,5 olutta maksoivat muuten yhteensä 90 kunaa, eli 12 euroa.

Intradassa muuten ei saa polttaa. Joka on hyvä asia ruokapaikalle. Siellä kelpaavat myös kortit maksuvälineenä, joka ei ole aivan taattua ihan kaikissa baareissa. 

Päätin, että tulen opettelemaan seuraavan lauseen ulkoa kroaatintunneilla; 'voisitteko ystävällisesti pitää ne vitun rakkinne kytkettynä jollette kerran saa niitä pysymään komennossanne ja/tai ette ole varma piskinne käyttäytymisestä toisia koiria kohtaan!' Eilisellä aamulenkillä nimittäin taas kerran koira, tällä kertaa husky, tuli vapaana Rockya kohti kuin Nato-ohjus perässään rouvashenkilö, joka siinä juostessaan koitti käskyttää koiraa. Nostin Rockyn aidan päälle ja odottelimme siinä kaikessa rauhassa koiran ja emäntänsä saapumista paikalle. Husky pysähtyi noin metrin päähän, näytteli siinä hampaitaan siihen asti kunnes emäntä ehti paikoilleen. Sitten oltiinkin taas niin oprosti oprosti. F*ck you.

Yksin vapaana liikkuvat koirat eivät ole ongelma. Ne osaavat pääsääntöisesti käyttäytyä ja liikkua. Eikä Roksukaan kauheasti niistä välitä. Ongelmia ovat juurikin nämä piskit jotka saavat olla vapaana ulkoiluttajiensa vieressä, eivätkä sitten pysy hanskassa kun vastaan tulee toinen koira. Nämä tyypit ovat arvaamattomia. Eikä siinä sitten enää oprostit paljoa auta kun vahinko on sattunut. 

Viikko on siis taas alussa. Tälle viikolle ei ole mitään suurempaa suunnitelmissa henkiökohtaisessa elämässä. Taaskaan. Sen sijaan tiistain keskiviikon välisenä yönä valitaan kiistatta maailman vaikutusvaltaisin henkilö. Joka ihan pikkaisen jänskättää...... Koko maailman puolesta. Olen jopa miettinyt, että pitäisikö sitä herätä todella aikaisin seuraamaan vaalien ääntenlaskentaa. Sitä kun pystyy sitten nukkumaan vaikka loppupäivän kun pressa on saatu valituksi. Pitääpä katsoa jaksaako sitä.