8. marras, 2016

Päivän pilaaja

Joku lähetti minulle oheisen kuvan Helsingistä eiliseltä. Kiitos paljon. Nyt muistan taas miksi päätin muttaa tänne.

Olin menossa eilen käväisemään Splitissä. Ilman mitään tarkoitusta, ilman mitään suunnitelmaa. Kunhan ajattelin ajella kaupunkiin ja katsella ympärilleni. Vaan enpä päässyt perille asti, sillä löysin matkalta aivan uuden kauppakeskittymän. Uuden siis minulle. 

Kastellan laidalla, juuri ennenkuin kaupunki loppuu, jököttää ostoskeskus ja puutarhamyymälä joihin päätin siis tutustua. Ensin puutarhamyymälään, joka on aivan jäätävän kokoinen kompleksi. Hyllyiltä löytyy puutarhavärkkien lisäksi mm. tieto- ja kodinkoneita, keittiöitä, huonekaluja, fillareita, lamppuja, kylpyhuoneita jne. Ruokapuolta en onnistunut löytämään, mutta jotakuten kaikki muut vermeet löytyvät tästä puodista. Lieneekin hieman aliampuvaa kutsua tätä kauppaa pelkästään puutarhamyymäläksi. 

Ostoskeskus oli peruskeskus, siellä ei silmiin osunut siis mitään maatamullistavaa. Paitsi noin puolet ostarista kattava huonekaluliike Emmezeta. Jos tarvitset jotain kotiisi, etkä sitä tästä kaupasta löydä, kyseistä vempainta ei todennäköisesti ole silloin edes olemassa. Kaiken perushuonekalusälän lisäksi Emmezetasta löytyy kaikenlaisia hilavitkuttimia joita en tiennyt edes olemassakaan. Ja koska joulu on lähestystämässä, olipahan kaupassa yksi osasto pelkästään jouluroinalle. Oli joulupukkia, oli kyntilää, palloa ja valoköynnöstä jos jonkinnäköistä.

Eli jos silloin sattuu sadepäivä kun olette täällä käymässä, nyt tiedätte missä tuon päivän vietämme. 

Ja sitten minä. Olen kaupassa jossa on siis vaikka vallan mitä valittavissa, niin arvaatteko minkä vempaimen kanssa tulin sieltä ulos? Aivan oikein, juurikin sen välineen jolla saat päiväsi pilalle tappovarmasti heti aamusta. Nimittäin vaa'an! 

Suuri vitutuskuuri alkoi jo illalla kun kävin seisomassa uutuuttaan hohtavalla helvetinkoneella. Tiesinhän minä että 'muutama kilo' on varmaan tullut tänne muutettuani, mutta ne lukemat...... Ehdin jo miettiä että olihan tässä värkissä takuu. Mutta koska en opi kerrasta, kiipesin aamulla uudestaan vaa'alle. Ja niin se oli sitten tämäkin päivä pilalla. Mutta en anna periksi, lupaan itselleni käydä ottamassa päivän lukemat jokaikinen aamu. Jos se vaikka motivoisi katselemaan ihan pikkaisen mitä sitä tunkee suuhunsa ja milloin.

Suuhun tunkemisesta puheenollen. Mandariiniajan ja edellä mainitun vaa'an ansiosta tulen elämään seuraavat viikot varmaan mandariineilla. Ne kun eivät tällä hetkellä maksa oikeastaa mitään. Kaksi kiloa mandariineja kustansivat tänään 5,99 kunaa, eli 0.80 euroa. 

Ensi yönä ratkeaa sitten USAn presidentinvaalit. Loka on lentänyt puolin ja toisin ja onkin mielenkiintoista seurata mitä tapahtuu vaalien jälkeen. Jos Donald vie potin, alkaako Meksikon rajalle nousta muuri ja onko Hilary oikeudessa vastaamassa sähköposteistaan? Ja mitä tapahtuu jenkkien yhteistyölle kansainvälisen yhteisön kanssa, sillä Trumphan on korostanut USAn itsenäisyyttä ja sitä, kuinka amerikkalaiset pärjäävät kevyesti ilman muiden apuja. Onneksi gallupit näyttävät Clintonin voittavan. Niukasti mutta kumminkin. 

Vaalit ratkeavat viimeistään huomenaamulla. Luulenpa että sitä joutuu heräämään ainakin hetkeksi aamuyöstä kuuntelemaan miten on käynyt. Onhan nuo vaalit kuitenkin niin suuri asia. Saahan sitä sitten nukkua lisää. Sillä huomisellekkaan ei ole luvassa mitään sen suurempaa. Mutta siitä sitten lisää huomenissa.