9. marras, 2016

Valintoja ja yhdistymisiä

Onneksi olkoon USA. Valitsitte sitten itsellenne uuden presidentin. Enkä minä, eläkeläinen eteläisessä Euroopassa, ole mikään tai kukaan arvostelemaan valintojanne. Valitsitte Donaldin ja tämän kanssa sitten elätte vähintäänkin seuraavat neljä vuotta.

Vaikka Donaldin teot aivan varmasti hieman löystyvät vaalikampanjan aikana heitetyistä lupauksista, aika näyttää mitä herra saa aikaiseksi. Itseäni huolestuttaa hieman Trumpin itsensäkin myöntämät luonteensa äkkipikaisuus ja pitkävihaisuus. Jos Donald siirtää nämä piirteensä suoraan politiikkaan, kenelläkään ei tule olemaan kivaa. Ensimmäinen Trumpin valinnasta johtuva seuraus on jo nähtävissä, dollarin kurssi suhteessa euroon oli aluksi täysin vapaassa pudotuksessa. Nyt pudotus on kuitenkin tasoittunut. Markkinat pitävät enemmänkin vakaudesta eikä presidentti Trump ei ole sitä varsinaisesti tarjoamassa. Ei ainakaan puheittensa perusteella. Nyt siis kannattaisi hyödyntää tämä auki oleva ikkuna ja lähteä lomailemaan Jenkkeihin. Dollarin arvo on alhaalla eikä Trumpin lupaamat tiukennokset maahan pääsemiseksi ole vielä voimassa. Kaikki on halpaa ja maa on sekaisin. Mutta silti, jotenkin 'presidentti Donald Trump'ei sovi suuhun. Se ei vaan toimi.

Sitten kauppoihin. Kirjoitin eilen vierailustani 'puutarhakaupassa'. Kastellan toinen suomalainen, huomattavasti aikaisemmassa saapumiserässä tänne muuttanut Marjo korjasi minua. Eihän kysymys tietenkään ole puutarhakaupasta, vaan rautakaupasta. Rautakaupasta jossa myynnissä on siis elintarvikkeita lukuunottamatta lähes kaikkea. Paitsi että jossainpäin maata kyseisen rautakaupan myymälässä kuulemma on myös niitä elintarvikkeita! Mutta kiitos Marjo oikaisusta.

Vahvistin eilen varaukseni ensi viikolle Zagrebiin. Tarkoitus olisi ajella torstaina nelisen tuntia pääkaupunkiin ja mennä illalla katsomaan Medvesak-Jokerit KHL -peli. Perjantain ajattelin pyhittää kaupungin katselemiselle ja ajella sitten lauantaina takaisin kotiin. Ja koska asun Kroatiassa, kaikki on helpompaa kun tuntee jonkun joka taas sitten tuntee jonkun joka tuntee oikean ihmisen. Niinkuin olen aiemmin jo kirjoittanutkin. Tällä kertaa sattui niin, että tapasin kesällä kroatialaisen jääkiekkoilijan (!!!) josta taisin silloin kirjoitellakin. Nyt otin häneen yhteyttä, ja hups, minulla on liput peliin! Ja jos en ihan kauhean väärin ymmärtänyt, liput saattavat olla jopa aitioon. 

Peliin on tottakai todella mukava mennä, mutta eniten odotan kyseisellä reissulla vierailua Burger Kingissä, jota ei täältä meidän hoodeilta löydy. Zagrebista sen sijaan löytyy jopa kaksi ravintolaa! ihan pikkuisen kuolaa pääsi valahtamaan suupielestä jo nyt. 

Tuossa Zagreb kuvioiden kanssa sählätessäni, törmäsin Kroatia-Suomi -yhdistykseen, jonka postituslistalle liityin samantein. Kenties jopa tapaan yhdistyksen jäseniä tuon ottelun yhteydessä. Mutta hämmentävintä oli e-mailkeskustelu yhdistyksen puheenjohtajan kanssa. Hän kun kysyi minulta, että muutinko Kroatiaan yksin vai Johanna Tukiaisen kanssa!! Että what the fuck? Vaikka harrastankin kyseistä olentoa, aivan kuten näilläkin sivuilla ja cv:ssäni avoimesti kerron, en kai minä nyt sen tyypin kanssa alkaisi millekkään. Toisaalta mietin myös sitä, että onkohan harrastukseni mennyt hieman liian pitkälle kun vieraassa maassa täysin tuntemattoman ihmisen ensimmäinen kysymys minulle koskettelee Johanna Tukiaista...... Mutta nyt olen siis Kroatia-Suomi -yhdistyksen (Hrvatsko-Finska Udruga) postituslistalla. Kenties joskus jopa jäsen. Ilman sitä Johannaa.

Mihinkään mitenkään liittymättä oheinen kuva on meidän Konzumista, joka on siis iso paikallinen marketti. Osui vaan silmiin lukitussa kaapissa ollut Dom Perignon pullo, joka hinta on siis 1.300 kunaa. Eli noin 175 euroa. Nyt pitäisi enää vaan keksiä tapahtuma, jonka kunniaksi moisen pullon voisi kietaista. Ehdotuksia?