11. marras, 2016

Meteliä

Kuten tuosta oheisesta kuvasta huomaatte, täällä ei paljoa kainostella. Täällä on meille maahanmuuttajile osoitettu kyltein jopa ihan omat ravintolat! Ihan pikkaisen tuossa kyltissä vartaassa oleva olento kuitenkin arveluttaa. Piisami? Rotta? Kalaa ja rapuja näyttäisi olevan tarjolla jopa lautaselta, mutta tuo varraseläin..... 

Elämme tällä hetkellä jännittäviä aikoja. Linnan juhlien kutsut ovat postissa! Koska postin kulku tänne kestää hetkisen, en ole vielä omaani saanut. Mutta eiköhän se ensi viikolla kerkiä. Tai sitten ei. Mutta jos edes Zagrebin lähetystöön sitten joulukuussa......

Yläkerran naapureilla oli illalla bileet. Tai ainakin vieraita. Jonka huomasi kyllä tässä kerrosta alempana. Meidän talon äänieristys kun ei ole ihan niitä maailman parhaimpia. Juuri tällä hetkellä siellä kuulutaan järjesteltävän huonekaluja takaisin paikoilleen. Vaan eipä haittaa. Eikä haittaa kesälläkään kun minulla on vieraita. Ei tarvitse sitten paljoa sitä ääntä pidätellä. Koska kosto on suloinen! Ja life is a bitch.

Katselin eilen Nelosen Ruutupalvelusta kasvattaja- ja jäähdyttelyliigan ottelua HIFK-Ässät. Eli katselin Suomen Liigaa. Siis jääkiekkoa. Liigan kasvattaja- ja jäähdyttelystatus tulee siitä, että ao. sarjassa on pelannut tällä kaudella mm. 15 -vuotias lapsi ja liigaan on palannut melkoinen joukko suuremmissa ja paremmissa liigoissa esiintyneitä kiekkoeläkeläisiä. Vähän niinkuin jäähdyttelemään. 

Mutta Ruutu -palvelu toimi hyvin. Muutaman kerran se toki ilmoitti, että 'tuntematon virhe, koita käynnistää palvelu uudestaan'. Näin tein ja taas mentiin. Ruudun jälkeen olikin sitten tutun turvallista palata Yle Areenan pätkivään, laahavaan ja itseään lataavaan palveluun katselemaan, tai yrittämään katsella, uutisia. 

Toivottavasti Areena saa palvelunsa tekniikan toimimaan ennenkuin julkaisevat suuresti rummuttavansa vanhojen, suomalaisten rakastamien sarjojen palvelun. Palvelun, jossa pitäisi olla legendaarisia sarjoja kuten Rintamäkeläiset ja Kotikatu. Se kun ei ole yhtään hauska katsella Bensiksen Hannesta tarjoilemassa hannespullia pätkivässä fiidissä!

Meillä jatkuu täällä syksyinen sää. Tälle päivälle on luvassa sade- ja ukkoskuuroja ja lämpöä semmoiset 15-16 astetta. Kotona on himppasen viileää sillä en ole vielä laittanut lämmitystä päälle enkä ottanut villasukkia käyttöön. Vielä on pärjätty, ja pärjätään varmaan tulevaisuudessakin. 

Huomenna sitten lyödään viikko kasaan. Se tehdään tosin hieman totuttua myöhemmin sillä aamulla käydään opiskelemassa kroaattia. Juttua tänne ilmaantuu sitten koulutunnin jälkeen. Muistakaapa siellä Suomessa tänään käynnissä oleva Nenäpäivä!