12. marras, 2016

Kylmä viikko

Kylmä viikko olisi sitten ohitse. Jopa niin kylmä, että kaivoin villasukat tuolta kaapin perältä kuten kuva osoittaa. Tosin tuo kylmyyskin on suhteellista, Suomessahan on kylmä silloin kun pakkasta on yli 15 astetta. Täällä kylmältä tuntuu heti kun lämpötila laskee kympin alle. Siis plussaa. Juuri nyt mittari näyttää 14 astetta, mutta kun aurinko paistaa, on lämmintä. 

Seuraavaksi nopea yhteenveto päättyneestä viikosta. Oli täällä olemisen puolivuotispäivä. Se meni ohitse ilman sen suurempia juhlallisuuksia. Jos sitä juhlisi sitten vaikkapa kun eka vuosi tulee täyteen. Jenkit valitsivat uuden pressan ja nyt tätä valintaa vastaan osoitetaan mieltä ympäri maata. Ja muu maailma odottaa henkeään pidätellen minkälainen presidentti Donald tulee olemaan. Tai tarkemmin sitä, kuinka paljon hänen neuvonantajansa saavat pehmitettyä herran kostonhimoa ja päättömiä ideoita. Jos kysymyksessä ei olisi kiistatta yksi maailman vaikutusvaltaisimmista hommista, voisi sanoa että edessä on neljä mielenkiintoista vuotta. Mutta kun tällä tv-tähdellä on käytössään myös mm. ydinaseiden laukaisusalkun avaimet, tekee se mielenkiintoon pikkuinen pelkokerrointwistin.

 

Tänään pelataan taas jalkapalloa sekä Kroatian ja Suomen toimesta. Ensin alkuillasta Kroatia ottaa mittaa Islannista ja myöhemmin Suomen Huuhkajat taistelevat Unkrainaa vastaan. Suomen osalta tilanne on se, että jos/kun tänään tulee kuokkaan, on nämäkin karsinnat sitten taputeltu. Alkaa se viimeinenkin oljenkorsi hävitä horisonttiin. Taas. Mutta tuleehan noita uusi kisoja. Kyllä se vielä joskus onnistuu. Ai niin, meidän urheilukanava näyttää tuon Ukrainan ja Suomen välisen ottelut yöllä kello 03.30. Eli ei aivan suorana....... ei varmaan ole ihan suurin katsojamagneetti tuo peli. 

Sitten ihan pikku vinkki sinne Suomeen. Robbie Williams kesällä The Heavy Entertainment Show -kiertueensa kanssa Tampereella Ratinan Stadionilla 10.08.! Jos mahdollista, erittäin vahva osallistumissuositus. Tulisin itsekin jos löytyisi rahaa. Mutta kun eläkeläinen ja taitettu indeksi ja sitä-ja-tätä-ja-sillai-ja-tollai. RW on kuitenkin ollut lavalla elämäni parhaimmassa konsertissa aikoinaan Hartwall Areenalla. Kaverilla on sellainen lavakarisma että se pitää vaan kokea. Jopa vaikka se musiikki nyt ihan kauheasti iskisikään. 

Nyt sitten viikonlopun viettoon. Jatketaan juttuja taasen maanantaina, jolloin ollaan paljon viisaampia monista eri asioista. Kuten vaikkapa siitä, että pääsenkö Zagrebiin olleskaan ensi viikolla, tuleeko eilen/toissapäivänä satanutta lunta lisää tuonne pohjoiseen. WUCissa kun on kesärenkaat...... eikä oikein jaksaisi pahemmin lisutella.