16. marras, 2016

Talvi

Tämä postaus tulee olemaan hyvin sääpainotteinen. Järkytys oli nimittäin suuri kun aamulla lähdimme Roksun kanssa aamulenkille. Autojen ikkunat olivat jäässä, joka tarkoitti siis sitä, että yöllä oli olut pakkasta. Pakkasta! Jääskrapa! Ihan niinkuin aikoinaan Suomessa! Ja minä kun lähdin kylmyyttä pakoon tänne lämpimään maahan.....

No joo, juuri tätä kirjoittaessani lämpötila on noussut jo kuuteen asteeseen. Ja kun aurinko paistelee, luvassa on päivän mitään semmoiset 14 astetta. Siitä sitten mennään hiljalleen viikonloppua kohden koko ajan nousevassa lämpötilassa, huomenissa pitäisi olla 16 ja perjantaina jo 18 astetta. Tuo vajaa kahdenkymmenen asteen lämpö näyttäisi jatkuvan pitkälle ensi viikkoon eivätkä yötkään näyttäisi olevan kauhean kylmiä. Eli melkeinpä pitäisi harkita taas shortsien esille kaivamista.

Olen huomenna lähdössä Zagrebiin. Ja voimassa on talvirengaspakko. Niinpä sitä sitten jyrrytellään talvirenkailla 18 asteen kesäisessä kelissä nelisen sataa kilometriä suuntaansa. Kuten tuo oheinen kartta näyttää. No, toisaalta, kyllähän sitä Suomessakin niillä nastoilla mennään 90% talvesta täysin sulalla asfaltilla jopa jossain Oulun korkeudella. Mutta kun ne pitää olla, ne vaan pitää olla. Täällähän ei muuten talvirenkaat tarkoita nastarenkaita. Ne kun ovat kielletty kokonaan. 

Minulla on omituinen koira. Hänellä oli vatsa löysällä toissailtana ja niinpä päätin, etten anna sille märkää ruokaa ollenkaan. Eli Rocky eil käytännössä paastolla eilisen päivän. Nyt aamulla annoin sille normaalisti aamuruuan ja odotin että sen kimppuun käydään ahmien. Mutta ei, käytös oli aivan normaali. Roksu kävi haistelemassa ja totesi, että jaahas, vai että tämmöistä tänään. Kääntyi ja tuli sohvalla makoilemaan. Aivan kuten ihan mikä aamu tahansa. Siellä se sitten käy närkkimässä ruokaansa aina silloin tällöin.

Olen naureskellut täällä sääntö Suomelle. Jälleen kerran. 22 -vuotias mies oli mennyt Alkoon ajatuksella hankkia hieman parempaa konjakkia synttäreittensä kunniaksi. Mukana oli 19 -vuotias tyttöystävä. Myyjätär oli kieltäytynyt myymästä konkkupulloa sillä perusteella, että miehen, jolla oli ikää tarpeeksi, mukana oli alaikäinen joka saattoi siis myös saada nauttia tuota konjakkia. Alaikäinen siis konjakille. Ei hyvää päivää sentään! Ajatellkaapas isiä, joka kauppareissulla lapsiensa kanssa päättää käväistä hakemassa viinakaupasta perjantaipullon. Missä menee ikäraja siihen, ettei Alko uskalla myydä sitä Kossupulloa? Mitä jos mukana oleva lapsi on 15 vuotias? Tai 17 vee? Kuinka se Alkon myyjä voi olla varma ettei isi tarjoa napsua lapselleen? Pulloahan ei periaatteessa saisi myydä vaikka lapsi olisi jo 18 vuotias......  

Olen siis huomenna matkalla Zagrebiin. Joten blogipäivityksen aikatauluista en uskalla luvata mitään. Tarkoitus olisi lähteä aamusella joskus yhdeksän aikoihin ajelemaan, joka tarkoittaisi siis sitä, että olen Zagrebissa joskus alkuiltapäivästä. Vaikka olisin pysähtynyt siellä paljon puhutussa Burger Kingissä.

Iltapäivällä lienee aikaa päivittää blogia, sillä ottelu Medvesak-Jokerit alkaa kello 19.00. Tosin siirtymiseen hotellilta pelipaikalle pitänee varata aikansa sillä joudun todennäköisesti tekemään tuon siirtymisen raitiovaunulla. Varsinkin jos koitan käydä moikkaamassa kaupungissa asuvia suomalaisia Darling -pubissa. Mutta katsellaan. Eiköhän se joku hetki löydy aika näpyttelyynkin.