17. marras, 2016

Zagreb

Zagrebissa. Aivan ennakkosuunnitelmien mukaisesti tähän asti. Ja niinkuin kuvasta näkyy, Rocky the hotellikoira on kotiutunut kämppäämme samantien. On todennäköisesti ollut hyvä juttu että olen reissanut herran kanssa mahdollisimman paljon, se on tottunut erilaisiin ympäristöihin eikä ihan vähästä hätkähdä. Tosin äsken kun kävimme lenkillä tuntui nämä suurkaupungin hajut ja tuoksut kiinnostavan niin että sain vetää koiraa perässäni koko flexin mitalla.

Matka meni hyvin. Tai hyvin ja hyvin, se nyt vaan on niin puuduttavaa ja yksitoikkoista ajella moottoritietä pitkin. Ihan sama teetkö sen Suomessa, Saksassa tai Kroatiassa. Olkoonkin että tiet täällä ovat erinomaisessa kunnossa, kiitos varmaan tietullien. Joka muuten oli 168 kunaa meiltä Zagrebiin. Eli 23 euroa. Ei mitään kovin halpaa leikkiä siis, joka selittää sen, että motarilla ei kovin kauheasti paikallisia autoja näkynyt. Pääsääntöisesti siellä mennä vihelsi hämmentävän paljon vieraiden maiden rekkareisssa olevia kulkuvälineitä.

Sitä paljon puhetta nostattanutta luntakaan ei juurikaan näkynyt. Jossain puolivälin paikkeilla maisemassa saattoi erottaa lumikinoksia, mutta tielle asti niitä ei todellakaan riittänyt. Ja se olisi sulanut samantien sillä tien lämpötila oli oikeastaan koko reissun semmoiset 9-11 astetta.

 

Ensimmäinen pakollinen toiminto on jo suoritettu. Tuossa noin 45 kilometriä ennen Zagrebiin tuloa moottoritien varresta löytyi Burger King, joka yksi matkakohde tälle reissulle. Nyt on Double Whopper -ateria nautittu joten seuraavaksi voi keskittyä muihin aktiviteetteihin.

Joista seuraavaksi on tänä iltana vuorossa Medvesak Zagreg-Jokerit KHL -peli, joka oli se varsinainen syy miksi tänne tulooni. Tosin juuri nyt minulla ei ole minkääntason ajatusta siitä kuinka löydän hallille ja kuinka tapaan siellä tuttavat joilla on liput. Mutta eiköhän se jotenkin tässä selkiä..... Jos halli ei muuten ala löytyä, pitänee turvautua taksiin. Se nyt ainakin vie varmasti perille.

Mutta palataan otteluun ja muihin kommervenkkeihin taas huomenissa. Minä alan nyt selvittelemään reittiä sinne hallille.