23. marras, 2016

Kutsuja

Pysytäänpä vielä tämä päivä tuossa kuvituskuvassa Splitissä. Sieltä kun näitä historiallisia rakennuksia riittää kuvattavaksi.

Eilinen oli kutsupäivä. Suomen lähetystö Zagrebista lähestyi peräti kahdella kutsulla. Ensin tuli kutsu itsenäisyyspäivän viettoon ja heti perään kutsu kauneimpia joululauluja kuuntelemaan. Itsenäisyyspäivää vietetäään jostain syystä tänä vuonna 07.12. ja joululauluja kuunnellaan 16.12. Kun tuohon lisätään vielä HFU:n, eli kroaatilais-suomalaisen yhdistyksen joulujuhlat 03.12, niin kyllähän noita tapahtumia riittää.

Tai riittäisi. Nuo kaikki edellämainitut hässäkät järjestetään nimittäin Zagrebissa. Jonne ei nyt ihan tuohon tahtiin jaksaisi matkustella. Toisaalta.... jos sitä menisi 03.12 Zagrebiin, juhlisi HFUn kanssa, odottelisi muutaman päivän kaupunkiin tutustuen ja juhlisi itsenäisyyttä. Sitten olisi vielä yhdeksän päivän odotus ja joululaulut. 

No joo, saattaa olla että juhlat jäävät väliin. Itsenäisyyspäivän juhlat järjestetään tänä vuonna ulkotiloissa yhteistyössä Rovaniemen turistitoimiston kanssa, eli niissä juhlissa ei pääsisi brassailemaan edes asuvalinnalla. Kaiken kaikkeaan kyseessähän on 'vasta' 99. vuotisjuhla, joten jos sitä sitten ensi vuonna kun täyteen tulee tasavuodet. Vaikka paikalla olisi tällä kertaa jopa Joulupukki!

Kauneimpia joululauluja olen puolestaan joutunut kuuntelemaan puolittain pakotettuna aikaisemmassa elämässäni erilaisten lapsikuorojen esittäminä aivan riittämiin, joten jos niihin haluan paneutua, taidan turvauttua Spotifyhin. 

Joululauluista puheenollen. Olin kaupassa ja höristin korviani. Siellä soi joululaulut! Apua! Kroatiassa! Ja marraskuussa! Oli mellkoisen hauskan kuuloista muuten kuulla vaikkapa Let It Snow -biisi kroaatiksi..... Joulukoristeet ovat olleet täälläkin myynnissä kyllä jo pitkään. 

Ja lopuksi jälleen hieman suomalaisasioita. Helsingissähän on väännetty pitkään Guggenheim -museosta. Että rakennetaanko vai ei. Täältä puskista katsellen huomion on kiinnittänyt se, että vaikka kaikki tietävät että museo tulee kaatumaan ennemmin tai myöhemmin kaupungin ja valtion syliin, kukaan ei sano sitä ääneen. Voitaisikohan asia myöntää ihan julkisesti ja sitten päättää rakentamisesta. Itselleni on oikeastaan ihan sama tuleeko Guggenheim Helsinkiin vai ei, mutta tehkää se päätös nyt hiljalleen. Eiköhän asiaa ole vatvottu jo ihan riittämiin.