24. marras, 2016

Kuukausi

Se olisi sitten tänään kuulkaas tasan kuukausi jouluaattoon. Ja jenkkien Thanksgiving Day. Huomenna perjantaina vuorossa on niin 'Älä Osta Mitään' -päivä kuin Black Friday. Kaiken tämän päälle tänään ilmestyy Seiska.

Ainoa noista edellämainituista asioista joka näkyy täällä, lienee tuo lähestyvä joulu. Kuten olen aiemmin kertonut, marketeissa soivat jo joululaulut ja tarjolla on jouluhärpäkettä jos jonkinlaista. Sen sijaan tänään kroaatit tuskin nauttivat yhtään sen enempää kalkkunoita kuin tekisivät normitorstaina ja huomenna kaupoissa käy kauppa aivan kuten perjantaisin muutenkin. Eikä Seiskasta ole kukaan kuullutkaan. Epäilen minä.

Kelit ovat olleet kuulemani mukaan osittain jopa ennätyksellisen lämpimät. Päivällä lämpö nousee helposti 18-20 asteeseen eivätkä yötkään ole kauhean kylmiä olleet. Tähän asti. Nyt ennusteet näyttävät siltä, että ensi viikon alussa, hyvinkin sateisen viikonlopun jälkeen, päivälämpötila laskee jopa alle kymmeneen asteeseen.Esimerkiksi ensi viikon tiistaille on luvassa yhdeksän asteen lämpöä. Hrr! Ja sen jälkeen lämpö näytäisi pysyttelevän siinä 10-15 asteen tuntumassa. Eli palaamme normilämpötiloihin. Talvikeleihin.

Viikonloppuna pelataan Zagrebissa tenniksen Davis Cupin finaali Kroatian ja Argentiinan välillä. Täytyy tähän väliin ihmetellä taasen sitä, kuinka tämä neljän miljoonan ihmisen kansakunta pärjää lähes lajissa kuin lajissa. Pärjää ainakin paremmin kuin viiden ja puolen miljoonan, "urheiluhullu" Suomi. Tuo finaali näyttäisi olevan melkoisen iso asia täällä. Yksi kansallisista televisiokanavista on näyttänyt pitkin viikkoa Davis Cupin -otteluita. Menneiltä vuosilta. Parhaaseen katseluaikaan. Onneksi täällä ei ole Yle -veroa.

Ja lopuksi taas pikkaisen Suomi -asiaa. Putkiremontteja on tehty iät ja ajat siten, että asukkaat ovat joutuneet kärsimään kuukausitolkulla remontista. Ja maksaneet itsensä kipeiksi siinä sivussa. Nyt joku on keksinyt, että putket voi uusia kolmessa, jopa kahdessa viikossa ja kustannuksetkin on saatu putoamaan kolmanneksella. Kaikki tämä ihan vaan sillä, että asiat suunnitellaan etukäteen kunnolla. Mahtaa siinä kuhina käydä 'vanhoissa putkiliikkeissä' kun enää ei voidakaan rahastaa remonteilla niinkuin tähän asti on tehty ja niinkuin ollaan totuttu tekemään. Onneksi kehitys kehittyy.