26. marras, 2016

Sadepäivä

Meillä sataa vettä. Taas. Ja on melkoisen hämärää. Minä kun koitin paeta nimenomaan sateita ja pimeyttä tänne muuttaessani. Sääennusteetkin lykkäävät sen näköistä karttaa, että oli pakko kaupassa käydessäni hankkia sateenvarjo. Edellinen kun meni ympäri jossain myrskyssä. Varjo kustansi 39 kunaa eli 5,18 euroa. Ja on tällä kertaa hieman edeltäjäänsä vankemman oloinen. 

Se olisi sitten taas yksi viikko takana. Tällä viikolla sitä on tullut vietettyä argentiinalaista iltaa, sokkailtu turistina kotikaupungissani, saatu erilaisia kutsuja ja aloitettu jälleen kieliopiskelut. Siinäpä se mennyt viikko pähkinänkuoressa lyhyesti. Ja kun sen tuolla tavalla esittää, näyttäisi että aika paljon on tullut touhuttua. Vaikka ei se siltä ole tuntunut, elämä on soljunut eteenpäin aivan kuten ennenkin, hitaasti mutta vakaasti. Aivan kuten eläkeläiselämän täytyykin soljua.

Naureskelin eilen paikallisen television Davis Cup tarjontaa. Kun sitä tennistä pukkaa sieltä töllöstä koko illan. No, niinhän siinä sitten kävi, että minäkin sorruin toljottamaan sitä. Kaiken huipuksi hain siihen rinnalle puhelimestani Rukan maailmancupin mäkihypyn avauskilpailun. Todellista multitaskingiä siis, televisiosta tennistä kroaatiksi ja puhelimesta mäkihyppyä Hoopi Hänniseksi. Vähemmästäkin sitä saa päänsä pyörälle.

Suomi -asiaa. Talousnobelin juuri saanut Bengt Holmström on sitä mieltä, että Suomen työmarkkinoiden työehtojen yleissitovuus pitäisi lopettaa. Ainakin mikäli Suomi haluaa nousta nykyisestä suosta. Holmströmin mukaan jos jollakulla on työtä tarjolla ja joku haluaa sen tehdä, osapuolet voisivat sopia keskenään niistä ehdoista millä homma tulee hoidetuksi. Siihen väliin ei tarvita jotain mammuttiorganisaatiota ohjailemaan osapuolia. Mutta Holmströmhän on vaan talousnobelisti, kyllä ne järjestöjyrät siellä Hakaniemen merenrantakonttorissaan tietävänevät paremmin. 

Eipä tässä tällä kertaa tämän ihmeempää. Oikein rentouttavaa viikonloppua kaikille. Minä palaan linjoille taasen maanantaina. Ai niin, kuvana vielä kerran Split.