28. marras, 2016

Uusi viikko taasen

Tuulista viikonalkua Kastel Starista. Piti olla sateinen viikonloppu, mutta onneksi se rajoittui vain lauantain aamupäivän sateisiin, iltapäivä oli sitten jo lähes aurinkoinen. Sunnuntaina ei taivaalla pilviä näkynyt lainkaan. Mutta onneksi tuli ostetuksi se sateenvarjo.....

Tälle viikolle on luvattu viilenevää. Lähtö ainakin näyttää sangen lupaavalta. Tuolla ulkona on juuri nyt 12 astetta ja tuuli on sangen vilvoittavaa. Itseasiassa meillä on voimassa keltainen varoitus tuulesta. Säätiedotukset lupaavat lämpötilojen laskemista siten, että huomenna päivällä ei ole kuin 8 astetta. Yöllä ei sitäkään. Loppuviikosta lämpötila onneksi nousee takaisin yli kymmeneen asteeseen. Mutta eiköhän täällä pärjäillä. Kaivetaan sukset esille tarvittaessa. 

Viikonloppu oli aika tennispainoitteinen. Kroatia kun pelasi Davis Cupin finaalia Argentiinaa vastaan, eikä meidän televisiosta sitten juuri muuta näkynytkään. Eilinen sunnuntai oli ratkaisuotteluiden päivä, Kroatia olisi tarvinnut vain yhden voiton voittaakseen koko kisan. Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa kaikki näyttikin hyvältä. Kroaatti M. Cilic johti otteluaan jo 2-0 eikä olisi tarvinnut enää kuin yhden erän voittaakseen ottelunsa ja viedäkseen maansa koko cupin voittoon. Mutta mies jäätyi, hävisi kolme seuraavaa erää ja niin ratkaisu siirtyi viimeiseen otteluun. Tuo Cilicin peli kesti muuten lähes viisi tuntia. Viimeisessä pelissä kroaatti Karlovic oli vastaantulija argentiinalaiselle Delbonikselle häviten suoraan 3-0 ja näin Argentiina vei historiansa ensimmäisen Davis Cupin.

 Se on jännä peli tuo tennis. Tuon sunnuntaisen ensimmäisen ottelun aikana, vaikka telkkari oli auki koko ajan, ehdin käydä Rockyn kanssa ulkona kahteen kertaan ja kerran kaupassa. Ja peli senkus vaan jatkui. Ihan kaikkia se ei tosin kiinnostanut niinkuin tuosta kuvasta ilmenee. En tiedä yhtään mitä liput tuohon Davis Cupiin maksoivat, mutta jos yksi peli kestää lähes viisi tuntia, lipulle saa kyllä vastinetta ihan riittämiin. 

Suomi-illan suunnittelu jatkuu. Olen miettinyt, että tarjottavan ruuan pitäisi olla ruokaa, jota voi syödä seisaaltaan. Tämä siksi, että minulla ei yksinkertaisesti ole riittävästi tuoleja ja pöytiä istuvaan ruokailuun. Kutsuttavia ihmisiä kun tuntuu löytyvät melkoinen määrä. Itsekin jäin ihmettelemään että mistä niitä oikein onkaan kertynyt tuollainen määrä. 

Menu on alkanut hahmottumaan muutoin, kiitos mm. Wikipedian listat suomalaisista perinneruuista, mutta kaloja pitäisi jostain keksiä hieman lisää. Lohi (losos) ja muikku (vendace) olisi hakusessa. Tai jotkut vastaavat. Pitänee käydä neuvottelemassa paikallisen kalakauppiaan kanssa asiasta. Aikaahan tässä on, sillä tuota iltaa on turha järjestellä ennen joulua. Ihmisillä kun saattaa olla kaikenlaista hässäkkää.