3. joulu, 2016

Lauantaita

Oheisessa kuvassa näette erittäin harvinaisen pystykorvaisen jack russelterrierin. Kun aikoinaan Rocky muutti minulle, kasvattaja neuvoi että jos korvat eivät lurpata niin kuin niiden rotumäärityksen mukaan pitäisi, kannattaa laittaa kuulemma pyykkipojat korvankärkiin niin ne laskeutuvat paikoilleen. No eipä ole meidän Rockylla ollut pyykkipoikia korvissa kertaakaan. Meitä kun ei rotumääritykset voisi vähempää kiinnostaa. Kumpaakaan.  

Syy siihen miksi herra on tuossa kuvituskuvassa jällen kerran, löytyy tällä kertaa Rocky masusta. Se kun on ollut sekaisin jo kaksi päivää. Sekaisin tarkoittaa tässä sitä, että se on aivan löysällä. Tämä nyt ei normaalioloissa olisi mikään uutisoinnin arvoinen asia, mutta kun se masu on ollut sekaisin nyt jo kolme päivää. Alkaa lievä huoli hiiipiä mieleen, normaalisti kun nuo vatsavaivat on mennyt ohitse yhdessä päivässä. Rocky oli koko eilisen päivän paastolla, eli en antanut sille edes raksuja. Nyt aamulla se sai pikkaisen märkää ruokaa ja nyt katsellaan miten homma etenee. 

Itse kävin hakemassa eilen tuolta meidän Kauflandista valmiiksi grillatun broilerin. 30 kunaa eli neljä euroa. Ja syön sitä kolme päivää. Tuolla hinnalla ei oikein jaksa alkaa vääntää itse mitään superlounasta, varsinkaan kun nuo Kauflandin broilerit ovat erinomaisesti maustettuja ja grillattu juuri sopivan mehukkaiksi. Parhaimmillaan se on tietty juuri suoraan grillistä napattuina, mutta maistuu kyllä myös näin toisena päivänä. Eilen vetelin koivet ja siivet, tänään rintafilettä ja huomenna loppujämistä sitten broileripasta. Siinäpä se viikonlopun menu sitten olikin.

Eilen tuo broileri sai aivan uuden mausteen. Siinä syödessäni ja puhelimella nettiä selatessani onnistuin kaatamaan juuri täytetyn cokislasin pöydälle, broilerlautaselle ja osittain puhelimelle. Voin kertoa että näinkin vanha ihminen liikkuu aika nopeasti rättejä hakemaan kun puhelin lilluu cokiksessa. Lisäksi osaan kertoa myös siitä, kun kaikki kortit ja setelit, jotka olivat tietty siinä puhelimen suojuksessa, itse puhelin, pöytä ja lattia ovat cokiksesta tahmeita. Ovat, vaikka kuinka yrität niitä pestä/pyyhkiä/kuivata. Nyt odotan ensimmäistä vierailua pankkiautomaatilla, mitä sanoo pankkikortin siru cokis -kuorrutuksesta? Onhan se kuivattu, mutta kumminkin.

Ja loppuun tavan mukaan suomiasiaa. Se on aika jännä tyyppi tämä persujen kunnallisvaltuuttettu Terhi Kiemunki. Ensi hän kirjoitti nettiin rasistisen, kansanryhmää vastaan kiihottavan kirjoituksen. Ja sai aikaan melkoisen myrskyn. "Asiaa selvittääkseen" Kiemunkin teki itsestään tutkintapyynnön. Että oliko se kirjoitus lain vastainen vai ei. Käräjäoikeus totesi, että olihan se. Kiemunki, joka siis alunperin halusi itse kuulla oikeuden näkemyksen asiasta, ei kuitenkaan tyydy päätökseen, varmaan siksi ettei se ollut kovin mieluinen, ja vie asiansa hoviin. Jos minulta kysytään, tässä nyt pistetään yhteisiä rahojamme hieman väärään asiaan. Eiköhän eri oikeusasteilla olisi tärkeimpiäkin asioita ratkottavanaan kuin jonkun pikkupoliitikon egon kohotustaistelu.

Siinä se tämäkin viikko sitten sujahti. Oikein hyvää viikonloppua kaikille. Palataan linjoille sitten taas viikon alussa.