9. joulu, 2016

Bileitä bileitä bileitä

Kävin eilen baarissa. Ja nyt haisen tupakalta. Siihen, että täällä poltellaan aivan vapautuneesti baareissa ja kahviloissa ei vaan totu. Vaatteet ja hiukset haisevat röökiltä vielä aamullakin vaikket itse edes koskisi tupakkaan. Fiilis on sama kuin Suomessa joskus kymmenen vuotta sitten. Onneksi täällä tuo baarien sisällä oleskeluaika ei kestä ihan koko vuotta, puolet vuodesta voi istuskella ulkona jolloin sitä röökiä saa minun puolestani vetää ihan niin paljon kuin mieli tekee. 

Toinen asia johon ei totu ja josta olen vouhottanut väsymykseen asti, on nämä paikalliset hinnat. Ensimmäinen esimerkki eilisestä baarista. kolme ihmistä, jokaiselle 1-3 olutta joista osa erikoisoluita, kaikki yhteensä 95 kunaa eli 12,60 euroa.  Toinen esimerkki eiliseltä kauppareissulta; ruuat eiliselle, tälle päivälle, huomiselle ja vielä sunnuntaille kaikkine tykötarpeineen yhteensä 128 kunaa eli 17 euroa. Hämmentävää.....

Kuuntelin eilen suomalaisia uutisia jossa kerrottiin, että työttömien työstäkieltäytymiset ovat nelinkertaistuneet viimeisien muutaman vuoden aikana. Eli kun työkkäri osoittaa työpaikan, siellä käydään kertomassa vain se, ettei sorry, ei oikein nappaa. Minullakin on kokemusta samaisesta ilmiöstä kun aikoinaan koitin löytää työntekijöitä työvoimatoimiston kautta. He lähettivät hakijoita, joista osa oli kännissä paikalle tullessaan, osa imoitti ihan suoraan, että pistä nimesi tuohon lappuun että olen käynyt täällä ettei tule karenssia. Tätä duunia en kuitenkaan ota vastaan. En sitten löytänyt sitä siivoojaa.... Ja sitten itketään kun työttömyysluvut ovat niin hurjia. 

Tässä loppukuussa näittäisi olevan tuloillaan melkoinen bileputki. Yksi kaveri avaa toimiston tuonne meidän kylän rannalle. Ja sitähän ei tietenkään saa auki ilman tupaantuliaisia! Tämän lisäksi meillä on kuulemma koulussa joulujuhlat. Joku on saanut päähänsä että minä voisin olla joulupukkina näissä juhlissa kun kerran tulen joulupukin kotimaasta. Tätä ehdotusta pitää vielä hetki miettiä. Hou hou hou.... Ja lopuksi, sain eilen kutsun joululounaalle, joka nautitaan täällä 25. päivä. Nyt pitäisi sitten varmaan keksiä jonkinlaisia joululahjoja. Ja minä kun olen ehkä maailman huonoin lahjojen ostaja......  Ja ai niin, sitten on vielä uusi vuosi!