12. joulu, 2016

Uusi viikko

Uutta viikkoa pukkaa taasen. Britanian X-Factor on saatu päätökseen ja tulos oli käsittääkseni Saara Aallon kannalta paras mahdollinen. Kiinnostus on herätetty ja osaaminen lyöty tiskiin, mutta tulevaisuus ei ole yhtä kiertuetta lukunottamatta sitten enää kyseisen ohjelman tuotannon käsissä. Nyt vaan kunnon managerin, ei siis tyttöystävämanagerin, johdolla takomaan kun rauta on kuumaa.

Suoritin eilen joulutorikierroksen. Kävin Splitissä (taas) joulutorilla, maksamassa vuokrani tosin, mutta toki myös aistimassa paikallista joulutunnelmaa. Vuokranantajani pitää nimittäin tuolla Splitin Rivalla kojua ja oli niin kiireinen ettei ehtinyt hakea vuokraa täältä kotoa. Sehän maksetaan tietysti siis käteisellä. Splitin jälkeen kotiin ajellessani ajattelin käydä vielä tuolla meidän oman kylän torilla, josta tuo oheinen kuva on. Olin likkeellä iltapäivällä joten valitettavasti jouluvaloja ei kuvassa näy, mutta eiköhän sitä sellainenkin kuva saada vielä tänne.

Kotiin tultuani ryyppäsin itseni tärviölle. Ostin nimittäin kaupassa käydessäni yhden (1) tölkin minulle aivan uutta olutta, Eichbaum Winter Bier'iä. Oli sangen maukas olutkokemus mutta tölkin nautittuani ihmettelin suuresti kun päässä humisi. Yhdestä tölkistä! Tutkailin asiaa hieman tarkemmin ja huomasin, että kyseisessä talvioluessa on peräti 5.8 volttia. Joten ei mikään ihme että pisti pikkaisen sekaisin. Siihen on varmaan lisätty voltteja ihan vain siksi, että ihmiset pysyisivät lämpiminä kylmillä talvikeleillä.

Tavaroiden hinnoista on ollut paljon puhetta. Nyt tsekkiläinen matkustussivusto Kiwi.com on listannut eri maiden kaupunkeja vertailussaan, jossa tutkitaan mikä kaupunki edullisin joulumatkustukseen ja lahjojen hankintaan. Sivusto vertailee mitä maksaa majoitus, lounas, liput teatteriin ja kasa erilaisia lahjoja eri kaupungeissa. Eikä tulokset yllätä.

Halvin kaupunki on Bratislava, kakkosena Kiev. Helsinki löytyy sijalta 49 ja nykyinen pääkaupunkimme Zagreb 13. Vertailua helpottaakseni mainittakoon että Talinna on sijalla 39, Riika 21 ja Tukholma 55.  

Näin tällä kertaa. Lisää sitten taas huomenissa.