14. joulu, 2016

Kymmenen päivää jouluun

Se olisi tasan kymmenen päivää jouluaattoon. Joka täällä ei ole muuta kuin pelkkä aatto, esimerkiksi jonkun perinteen mukaan paikalliset syövät silloin vain kalaa koska lihaa saa syödä vasta joulupäivänä. Tuo on kai joku uskontoon liittyvä perinne. Niinpä jouluaatto täällä ei ole lainkaan samanlainen kuin mihin Suomessa olemme tottuneet. Lahjatkin jaetaan täällä vasta joulupäivänä. Tai itse asiassa pukki tuo lahjat yöllä ja ne ovat sitten odottamassa aamulla kun ihmiset (lapset) heräävät. Saattaa olla melkoisen rauhattomia öitä nuo aaton ja joulupäivä väliset yöt kun kaikki tietää että aamulla saa lahjoja....

Jouluun liittyen, eilen tuli ensimmäiset joulukortit. Ja Fazerin suklaalevy. Kiitos kiitos vaan, mutta ilmoitettakoon tässä jälleen jokajouluinen ilmoitus; minä en lähetä tänä vuonnakaan yhtään joulukorttia. Tällä kertaa voin paeta paikallisen kulttuurin taakse, täällä kortteja lähettävät kuulemma vanhat ihmiset. Ja minähän en ole vanha. Tulen käyttämään säästyvät korttirahat vähävaraisten elämänlaadun parantamiseen, eli omaan elämääni. Niin ja se suklaalevy on jo syöty. Lisää saa lähettää. Kiitos.

Vaikka joulu tulla jolkottaa, ilmat senkus vaan lämpenevät. Eilen oli pakko tehdä iltapäivälenkki ihan kesäisen lenkin mittaisena ihan vaan siksi, että oli niin kaunis ilma. Aurinko paistoi täysillä ja lämpöä oli jotain 16 astetta. Lenkkiin kuuluva terassikäyntikin oli sangen miellyttävä, suorassa auringonpaisteessa meinasi tulla melkein kuuma..... Tälle päivälle on lupailtu vain 12 astetta ja sadekuuroja, huomenna pitäisi olla sitten taas viitisentoista astetta ja aurinkoa.

Uutiset kertoivat eilen, että joku/jotkut olivat valittaneet kuntosalilla henkilökunnalle että joku asiakkaista oli haissut hielle ja häirinnyt näin hänen/heidän harjoittelua. Haissut hielle! Kuntosalilla! Mihin ihmeeseen tämä maailma onkaan menossa? Jotenkin tuntuu, että nämä valittajat ovat niitä, jotka istuvat laitteen päällä viimeisen päälle olevassa jumppapuvussa, otavat selfieitä ja päivittävät sosiaalista mediaa hästäk salilla, hästäk jaksaajaksaa, hästäk kesäkuntoon, hästäk OMG toi haisee hieltä. Voisivat pysyä hästäk kotonaan.

RKP kiukuttelee siitä, että Seinäjoella ei ruotsinkieliset saa lääkäripalveluita omalla äidinkielellään. Siinä on kuulemma potilasvahinkoriski. Jaahas, kannattaisi käväistä tutustumassa vaikkapa helsinkiläiseen terveydenhoitoon missä ei ole lainkaan tavatonta että sinua hoitava lääkäri on joko venäläinen tai virolainen. Eli saatko silloin hoitoa omalla äidinkielelläsi kun koitat selventää asiaasi ihmiselle, jonka kieli on aivan joku muu kuin suomi? Tai tulla asumaan ulkomaille vähäksi aikaa jossa sekä lääkäri että potilas toimivat jollain muulla kielellä kuin oma äidinkieli. Siinä se sekaantumisriksi vasta kulminoituu! Silti hyvin on pärjätty, joten eiköhän ne ruotsinkieliset vaasalaisetkin pärjää siellä Seinäjoen keskussairaalassa. Eller hur?