15. joulu, 2016

Joulupukki

Kuten tuosta oheisen kuvan mainoslehtisistä voi päätellä, täällä suunnitellaan jouluruokia. Ja ihan vähän joululahjoja. Kyllähän sitä jotain pitää varmaan itsellekin laittaa vaikka varsinaisen joululounaan syönkin muualla. Ja kun aikaa on, sitä voi helposti ajella vaikka vähän pidemmällekin kauppaan jos siellä sattuu olemaan joku mielenkiintoinen tarjous. Olen siis puhdas tarjoushaukka!

Joku ehti jo kysyäkin että saako täältä perinteistä joulukinkkua. Ainakaan minun silmiini ei ole osunut sitä harmaasuolattua joulupotkaa mutta possunosia on kyllä muuten saatavilla aivan riittämiin, joten jollei nyt ihan perinteistä kinkkua, niin close enough. Jossain noissa mainokslehdyköissä oli esimerkiksi kinkkurulla tarjouksessa jolla kinkun voi helposti korvata. Eikä tule ostettua sitä kuuden kilon mötkälettä jääkaappiin mikä Suomessa tuli hyvin helposti hankituksi. Jos jollakulla aikaisemmista saapumiseristä on tarkempaa tietoa tästä kinkkuasiasta, niin saa kertoa. Pitää vielä katsella millä sitä korvaisi laatikot ja sillit, niitä kun ei todellakaan täältä löydy. 

Noista mainoslehtisistä, niitä ei täällä jaeta postilaatikkoon vaan tökätään aidan rakoon. Niinpä sitä tuttua viiden sentin pinoa mainoksia joka mäjähti eteisen lattialle Suomessa, ei täällä esiinny. Itseasiassa postilaatikkoon kannetaan täällä vain kirjeposti, edes lehtiä en ole kauheasti nähty sinne ilmestyvän. En tiedä onko täällä edes olemassa samankaltaista lehiten tilauskulttuuria kuten Suomessa vai ostetaanko lehdet puhtaasti irtonumeroina. Epäilen vahvasti jälkimmäistä.

Minulle tuli suurena yllätyksenä se, ettei nämä paikalliset tienneet sitä faktaa, että Joulupukki asuu Suomessa ja Rovaniemellä. Mainitsin asiasta joku tunti takaperin Italian tunnilla ja meidän ope, joka on opettaja myös siivilissä, oli kysynyt lapsilta koulussa että tietävätkö he missä Joulupukki asuu. Eikä kukaan tiennyt. Ope oli sitten päässyt hieman pätemään, että Rovaniemellähän ja Suomessahan se. Kuultuaan asiaan minulta. Olivat sitten ihastelleet jopa kuvia Napapiiriltä netistä. On jouluherran markkinoinnissa vieä himppasen tekemistä.....

Ai niin, selailin eilen telkkarikanavia ja RTL -kanavalta tuli paikallinen Big Brother! Sanaakaan en ymmärtänyt mitä tyypit puhuivat, mutta joku draama siellä näytti olevan käynnissä sillä yksi nuori tyttö paasasi täysillä kaikille jotka eteen ilmestyivät. Kokonaisuudessaan porukka oli yllättävän iäkästä ja ihan normi-ihmisten näköistä. Jonkinlainen hotellikprojekti oli meneillään koska osa ryhmästä oli pukeutunut hotellivirkailijoiksi ja palveli muita. Eihän sitä kovin kauaa jaksanut katsella kun ei mitään ymmärtänyt, mutta tulipahan todistetuksi että kyseinen formaatti pyörii vielä ainakin jossain. Suomessahan se on kait tauolla/lopetettu. 

Kylläpäs sitä on nyt muutamana päivänä perätysten tullut kirjoitettua melkoisen paljon joulusta. Jospa sitä huomiseksi kehittelisi juttua jostain muusta aiheesta. Vaan eihän sitä koskaan tiedä mitä päivä tuo mukanaan. Mutta siitä lisää sitten huomenissa.