17. joulu, 2016

Päivärytmi

Päivärytmi on yksi asia johon en ole vieläkään tottunut. Varsinkaan näin talvella. Täällä kun kaikki tapahtumat alkavat joskus yhdeksän jälkeen illalla, eli siihen aikaan kun tällainen eläkeläisukko haluaisi vetäytyä jo sängyn pohjalle sikiöasentoon peiton alle. Mutta ei, jos haluat tavata ihmisiä ja/tai osallistua johonkin tapahtumaan, sinun täytyy vääntäytyä ihmisten ilmoille 'myöhään' illalla. Vaikka niinhän se kyllä taitaa olla ihan joka puolella nykyään. Mihin hävisi se tapa omilta nuoruuden ajoilta jolloin baariin jonotettiin heti iltakuudelta ja kotiin pääsi heti puolen yön jälkeen kun kapakka meni kiinni? Tuo tämänpäiväinen kuva on otettu eilenillalla joskus puoli seitsemän aikaan tuolla meidän joulutorilta ja kuten kuvasta huomaatte, paikka oli lähes tyhjä. 

Eilisellä lenkillä törmäsin ihan oikeaan kuusikauppaan. Siis kauppaan, jossa myytiin ihan oikeita joulukuusia! ihan niinkuin Suomessa. Puut jäpittivät aitaa vastaan ja kuusikauppias istui pakettiautonsa peräkontissa kahvimuki kädessään. Ohi vilahtavan hetken ajan ajattelin jopa että pitäisiko sitä tuohon nurkkaan sittenkin hankkia puu, mutta sitten järki voitti. Pelkkä kuusi kun ei riittä vaan siihen pitäisi hankkia vielä koristeet, kynttilät ja muu tilpehööri. Ei taida maksa vaivaa. Taitaa tämän mökin joulu mennä koristeetta tänä vuonna.

Täällä tuli myyntiin uuden vuoden paukut. Ja sen kyllä huomaa. Iltaisin paukkuu ja poksuu ihan kiitettävästi. Poksuu vaikka uuteen vuoteen on vielä aikaa. Kroatiassa ei ole samankaltaista ilotuliteiden ampumista rajoittavaa lakia kuten Suomessa, joten jos haluat ilotulittaa vaikka tiistain iltapäivällä, senkus tulitat. Onneksi taistelutoverini Rocky ei pelkää paukkuja. Sitä lähinnä vaan kiinnostaa että mitä tapahtuu....

Ja sitten yhteenveto viikon tapahtumista. Atte Jääskeläinen Ylestä romutti kaiken sen mitä olemme tienneet riippumattomasta uutisvälityksestä. Uutisiä saa välittää kunhan ne eivät ole negatiivisia eivätkä koske ketään Jääskeläiset puoluetoveria Keskustassa tai uskontoveria lestadiolaisliikkeestä. Suomen jääkiekko Liigassa pelit pyörivät täysillä, vaikka niin A -maajoukkue kuin 20 -vuotiaiden maajoukkue pelaa omia pelejään. Eli liigajoukkueiden riveistä ovat parhaat pelaajat poissa. Eikö tämä tietoinen tuotteen heikentäminen ole kuluttajasuojalain vastaista? Jouko Lehtinen rakensi Laihialle 200 neliön linnan ruisolkipaaleista ihan vaan omaksi ja lasten iloksi. Koska linna sijaitsee Suomessa ja ennenkaikkea Pohjanmaalla, joku ulkopuolinen oli ilmiantanut sen viranomaisille koska täytyyhän sen rikkoa jotain lakia. Näin pikku byrokraatti pääsee jälleen pätemään ja hyvin suurella todennäköisyydellä kieltämään linnan käytön siihen tarkoitukseen mihin Jouko sen alunperin tarkoitti. Ja samaan aikaan samaisessa maassa on rakennettu siltoja ja taloja paskasta betonista. Että hyvin te vedätte siellä!