20. joulu, 2016

Että sellainen maanantai

Se oli sitten sellainen maanantai. Ensin Turkissa ammuttiin Venäjän suurlähettiläs, sitten Zurichissä haavoitettiin kolmea ihmistä ja illan päätteeksi joku ajoi rekalla ihmisten joukkoon Berliinissä. Muistelen, että ihmiskunnalla on joskus ollut parempiakin päiviä.

Kirjoitin eilen vierailustani paikallisella joulutorilla. Kerroin kuinka ihmiset viihtyivät, tanssivat ja nauttivat tarjoiluista. Tiedän, että saksalaisella joulutorilla fiilis on vähintäänkin yhtä lämmin, jollei vieläkin lämpimämpi. Varsinkin Berliinissä. Kun miettii, että tähän iloiseen, joulua odottavaan ja mitään pahaa kenellekkään toivovaan ihmismereen joku päättää ajaa teräslästissa olevalla rekalla, niin tuntuuhan se pahalta. Se tuntuu pahalta, mutta ihan yhtä pahalta tuntuu se, että tietyt tyypit Suomessa kykenevät ilmoittamaan tekijän taustat ja motiivit heti iskun tapahduttua. Omalta kotisohvalta ja tuhannen kilometrin päässä tapahtumapaikalta. Kaiken huipuksi yksi entinen kansanedustaja twiittasi kaiken tapahtuneen jälkeen myöhään illalla, ehkä hieman provosoiden, että olipa unelmapäivä tänään. Käsittämätöntä. 

Mutta elämän on jatkuttava. Sen on jatkuttava vaikka ei kukaan ei ole missään välttämättä turvassa näiltä iskuilta. Suomi ja Kroatia eivät ole kovin korkealla tärkeimpien kohteiden listalla, mutta valitettavasti se on vain ajankysymys milloin näissäkin maissa rytisee.

Minun kohdallani elämä jatkuu siten, että tänään lähden jouluostoksille. Olen tässä pähkäillyt niitä lahjoja, joista taisin kirjoitella jo aiemmin, ja tullut siihen tulokseen, että hankin lahjat vain ja ainoastaan joululounasemännälle, opelle ja open siskolle. Open siskolle ihan vaan siksi, että neiti on niin mukava. Enkä kenellekkään muulle. Kaiken lisäksi olen tainnut jo keksiä jopa sen, mitä tulen ostamaan! Sangen helpottava tunne muuten. Niin, ja tietysti tuolle tyypille tuossa kuvassa. (pallo) Mutta älkää kertoko Rockylle..... Joulupukkihan sen sitten kuitenkin tuo.

Olen katsellut lievää kateutta tuntien ensi kesän artistitarjontaa Suomessa. Kesän mittaan maassa esiintyy sellainen kattaus sellaisia orkestereita ja muita esiintyjiä että hengästyttää. Kun Suomessa vierailevat mm. Guns'n'Roses, Kiss, Enrique Inglesias, Red Hot Chili Peppers, Foo Fighters ja kaiken kruununa Robbie Wiliams, niin onhan siinä tarjontaa. Vähän joka makuun. Kävipä mielessä jopa se, että pitäisikö sitä hypätä koneeseen ja tulla katsomaan vaikka Robbieta. Mutta taitaa jäädä tekemättä. Koska on kesä.