21. joulu, 2016

Palautetta

Ope soitti ja siirsi meidän kroaatintuntia tunnilla, joten tässähän ehtii kirjoittamaan blogin odotellessa. Sitä paitsi, jos vanhat merkit pitävät paikkansa, kohta tulee vielä tekstari jossa hän ilmoittaa myöhästyvänsä 'ihan pikkaisen'. Joka normaalisti tarkoittaa noin 15 minuuttia.

Tulipas eilisestä blogista mielenkiintoista palautetta. Olen kuulemma mamujen hyysääjä, terroristien tukija ja islamin, jonka päätarkoituksena on vain ja ainoastaan tappaa kristittyjä niin paljon kuin mahdollista, kannattaja. Jaahas. Vai niin. Mielestäni kirjoitin eilisessä blogissa tyrmistykseni siitä, kuinka joku ajoi rekalla Berliinissä joulumarkkinoille. Mainitsin toki myös sen, etten voi käsittää kuinka 14 ihmisen hengen vaatineen päivän jälkeen jollain on pokkaa twiitata että olipas tämä hyvä päivä tapahtumiin viitaten. Lisäksi ihmettelin niiden tyyppien kykyjä jotka kykenivät välittömästi tapahtuman jälkeen päättelemään kaiken tekijän etnisestä taustasta ja hänen motiiveistaan. Omalta kotisohvalta ja tuhansien kilometrien päästä. Tämä kaikki oli joillekin liikaa. Mutta ihan tiedoksi, olen edelleen samaa mieltä. Ja muistutan ettei tekijästäkään, hänen taustaustaan tai edes kansallisuudesta, ole kenelläkään vielä varmaan tietoa. Joten antaa vaan tulla sitä palautetta. Kiitos.

Saahan lopettaa Iltalehden lukemisen, saanhan. Lehti uutisoi eilen otsikolla "Berliinin isku koskettaa myös Suomessa, Janni Hussi oli kaupungissa vain viikko sitten!" Siis täh? Joku pikkujulkkis on käynyt joskus kaupungissa! Ja nyt on järkyttynyt siitä, että siellä tehtiin terroristi-isku! Minäkin olen käynyt useita kertoja Berliinissä. Pelastuin siis ja asia kosketta myös minua. Mutta että viikko sitten..... on se huimaa!

Ai niin, joululahjat on ostettu. Hankin lahjat, niinkuin eilen mietin, joululounasemännälle, opelle ja sen siskolle. En uskalla kirjoittaa mitä ne ovat sillä tiedän jonkun aina silloin tällöin kääntävän näitä juttuja Googel kääntäjällä, mutta toivottavasti kelpaavat. Niinkuin sanottu, olen paska lahjojen ostaja. Joten todennäköisesti lahjatkin ovat siis paskat.

Ja lopuksi joululauluista. Minua on ihmetettänyt jo pitkään Joulupukki suukon sai -laulussa se, että miksi se äiti pussailee sen pukin kanssa siellä keittiössä. Ja narahtaa vielä lapselleen joka on todennäköisesti vastoin kaikkia sääntöjä hakemassa myöhään illalla karkkia salista. Laulussa lauletaan että 'mikä nauru syntyiskään, jos isi sais tietää tään'. Veikkaanpa ettei kovin kauheasti naurata jos pukki on joko tilattu pukki tai naapurin Pena. Lisäksi minua kiinnostaa kovasti kuinka tämä juttu tästä eteni, jäivätkö äiti ja Pena kiinni? Saiko iskä tietää? Naurattiko? Ja uskalsiko pikku piltti joka oli sitä karkkia hakemassa tunnustaa että oli yöllä hereillä? Niin paljon kysymyksiä, niin vähän vastauksia.