22. joulu, 2016

Jouluvalmisteluja

Tyhjää on hiekkarannalla vaikka lämpöä oli eilen semmoiset rapiat 17 astetta. Pikkaisen pisti muuten eilen hymyilyttämään kun naapurinsetä jyrrytti ruohonleikkurilla pihansa nurmikkoa. Joulukuun kahdeskymmennes eka päivä! Paikallisten mukaan tämä talvi on tosin ollut poikkeuksellinen, täällä ei ole kauheasti sadellut ja lämpöä on päivisin ollut ihan kiitettävästi. Viime vuonna vettä tuli kuulemma aivan erilailla kun sitä on tänä vuonna tullut. Yöt ovat toki edelleen melkoisen kylmät, viime yönäkin taisi lämpötila pudota peräti pakkasen puolelle.

Arvatkaapas muuten että soittiko ope ja siirsikö tämänpäivän kroatian tuntia.....? Eilinen ennusteeni siitä, että hän olisi siirron jälkeen vielä 15 minuuttia myöhässä, heitti muuten viitisen minuuttia. Ope oli toki myöhässä, mutta vain 10 minuuttia. Nyt tuntia siirrettiin puolella tunnilla, myöhästymisminuuteista ei vielä ole tietoa.

Mutta jouluvalmisteluja pukkaa. Tai oikeastaan ne rajoittuvat tänä vuonna siihen, että käyn kaupassa ja ostan jonkinlaisia jouluisia ruokia. Kuten kaloja ja possunpaistin joka saa toimittaa kinkun virkaa. Mutta mutta, löysin netistä niin helpon imelletyn perunalaatikon ohjeen, että pakkohan se on kokeilla. Kuinka se onnistui, siitä sitten myöhemmin lisää. Tänään pitäisi tehdä alkuvalmistelut ja laittaa perunat valmistumaan. Ja huomenna laatikko sitten uuniin. Ihan niinkuin kinkkukin. Nämä viritykset vedetään naamariin sitten aattona eli lauantaina. Porkkana- ja lanttulaatikkoa en viitsi edes kokeilla koska en niistä erikoisemmin pidä. 

Lopuksi Saara Aalto uutisia. Hän on käymässä kotimaassaan jossa Aalto -hype on saanut melkoiset mittasuhteet. Nyt häneltä kysyttiin että onko Aallolla paineita tulla uudeksi Madonnaksi! Ei kuulemma ole. Joka on hyvä, sillä ihan varovaisesti arvioiden Madonnalla ja Aallolla on ihan pikkainen ero saavutuksissaan. Aalto on tullut yhdessä laulukilpailussa toiseksi ja Madonna puolestaan..... no, kyllähän te tiedätte. 

Tämmöinen pläys tänään. Huomenna jatketaan vielä, taitaa päivitys ilmestyä vielä aattonakin, mutta sitten pidetään joulutaukoa aina tiistaille asti. Nyt kaikki niitä komeroita siivoamaan jotta joulu voi tulla! Hopi hopi!