24. joulu, 2016

Hyvää joulua!

Oikein hyvää ja rauhallista joulua ihan jokaikiselle täältä 'palmun alta'. Suomen Turku julistaa ihan kohta joulurauhan, mutta siitä ei ole tietoakaan näillä leveysasteilla. Tämä päivä, siis jouluaatto, on vielä aivan täysi tohinapäivä, huomenna joulupäivänä sitten tavataan sukulaisia ja ystäviä sekä jaetaan lahjat. 

Elinen aatonaatto oli mukava baila-baila -päivä. Meillä oli, kuten kerrottu, kielikoulun joulujuhlat, joissa oli väkeä pilvin pimein. Ja minä onnistuin, ihan niinkuin toivoinkin, laajentamaan taas sosiaalisia ympyröitäni tapaamalla aivan uusia ihmisiä. Mikä on sangen mukavaa. 

Alkuilta meni koulun tiloissa seurustellen. Ja koska kysymys oli kielikoulun bileistä, tottahan toki siellä opiskeltiin myös kieliä. Tällä kertaa suomea. Opettelimme kuinka sanotaan 'hyvää joulua', kuinka tervehditään tavatessa (hyvää päivää ja moi) ja miten 'öylätti' lausutaan. Tuntui olevan sangen hauska kieli tämä suomen kieli. Loppuilta meni sitten meidän kylän joulutorilla jossa bändi soitti, ihmiset tanssivat ja lauloivat. Ja nauttivat mm. oheisessa kuvassa olevista, sangen maukkaista makkaroista.

Tänään pitäisi illalla hilpaista takaisin torille, sillä tutustuin eilen yhteen kojun pitäjistä joka kutsui minut hengailemaan taas tänä iltana kojulleen. Mikäs siinä, jos tunnelma on lähelläkään eilistä, meneehän se jouluaatto näinkin.

Kuten kaikesta edelläolevasta voinette päätellä, varsinaisia joulutradioita ei täällä ole minulle vielä muodostunut. Enkä ihan kauheasti noudata, tai edes halua noudattaa, suomalaisia tradioita. Mielestäni jos kerran elät ja asut uudessa ympäristössä ja kulttuurissa, voit aivan yhtä hyvin koittaa noudattaa uuden asuinseutusi tapoja. Ja luoda näin ihan uusia tradioita. Joista saattaa vuosien saatossa tulla aivan yhtä tärkeitä kuin ne suomalaiset jutut olivat aikoinaan. Tai sitten ei. Aika näyttää.

Haluan toivottaa kaikille lukijoilleni oikein rauhallista ja/tai riemukasta joulua. Blogi vetäytyy nyt lyhyelle joulutauolle. Huilataan ja luodaan niitä uusia tradioita pari päivää ja jatketaan juttua jälleen tiistaina 27.12.