28. joulu, 2016

Joululahjoja

Vaikka olen itse todella huono ostelemaan minkääntyyppisiä lahjoja yhtään kellekkään, on se tietysti aina mukava saada itse niitä. Olin todella yllättynyt kun meidän posti-Pete keltaisella mopollaan toimitti minulle tänään vielä joululahjan! Minulle ja tietysti Rockylle. Rocky sai pallon, jota se tuossa selkäni takana juuri tuhoaa. Luulenpa että se pallo on entinen kun olen saanut tämän blogin loppuunkirjoitetuksi. Minulle pukki, tai Pete, toi villasukat ja tietysti rottia. Koska aina on mukava saada rottapostia! (Inside joke, sorry)

Kirjoitin eilen siitä, kuinka keli oli tuossa joulun tienoilla kuin Suomessa huhtikuussa. No, se siitä mihinkään ole muuttunut, nyt se huhtikuu vaan tulee pikkaisen kovemmin. Lämpöä on juuri tätä kirjoittaessa toki vielä 13 astetta ja aurinko paistaa, mutta puhuri puhaltelee ajoittain melkoisella voimalla. Näyttäisi olevan keltainen varoitus tuulesta ja sen voimakkuus on tällä hetkellä parisenkymmentä kilometriä tunnissa, puuskissa 25 km/h. Ja kun se tuuli tulee pohjoisesta, se on melkoisen kylmä. 

Huomenna pitäisi suunnata Splitiin jossa on 'The Legendary HFU Coffee Session'. Eli siis Kroatia-Suomi -yhdistyksen järjestämä kahvitteluhetki. Ja kun suuret herrat ovat tuolta pääkaupungista tänne maaseudulle jaksaneet tulla, niin pitäähän heitä käydä ihmettelmässä. Siitä syystä blogikin ilmestyy huomenna vasta illemmalla. Saattepahan sitten tuoreet tiedot tuostakin tapaamisesta.

Eikun oikeasti, on todella mukava tavata ihan livenä muita täällä asuva suomalaisia ja Suomesta kiinnostuneita paikallisia. Toki yhteyttä pidetään netissä, mutta onhan se aina mukavampaa nähdä ihan naamatusten. Se on paljon helpompaa sitten tulevaisuudessa heitellä herjoja kun on edes kerran nähnyt tyypit. Ja tapahtumat Zagrebissa ovat jotenkin liian kaukana..... sinne kun on matkaa kuitenkin semmoiset 400 kilometriä per sivu.

Ja lopuksi, nyt alkaa tuntua siltä, että taivaallinen bändi tuolla jossain alkaa olla niin täynnä huippumuusikoita, että soittajien kuolemissa voisi pitää ihan pikkaisen tauon. Joulupyhinä saimme uutisen George Michaelin kuolemasta, jouluaattona meni Rick Parfitt ja heitä ennen aivan liian moni, vielä täydessä voimissaan ollutta artistia. En edes yritä luetella tässä kaikkia niitä jotka menetimme vuonna 2016, sillä lista on niin pitkä ja niin vakuuttava, että väkisinkin unohtaisin jonkun tärkeän ihmisen siitä. Toivottavasti tahti hieman rauhoittuu kohta alkavana vuotena.

Huomenna siis sitten linjoille ilmestyy juttua hieman myöhemmin. Ja niin, se Rockyn joululahjapallo on tuhottu. Juuri poistin pallon palaset roskapussiin.