29. joulu, 2016

u Splitu

Käväisin, niinkuin eilen kirjoitin, Splitissä tapaamassa suomalaisia ja suomensukuisia kroaatteja. Eli kävin HFUn, Kroatia-Suomi yhdistyksen kahvittelutuokiossa. Kyseisessä yhdistyksessä on jäseninä niin täällä asuvia suomalaisia kuin kroaatteja, jotka jostain syystä ovat vinksahtaneet Suomeen. Kuka mistäkin syystä. Oli mukava tavata ihmisiä, joiden kanssa on tullut seurusteltua ihan vain netin välityksellä tähän asti. Ja tavata taas kerran aivan uusia ihmisiä. Tuttavia ja kavereita kun ei ole koskaan liikaa. Odotan jo innolla kyseisen yhdistyksen kevätmatkaa Splitiin, jolloin tyyppien kanssa on mahdollisuus viettää enemmän aikaa. Zagrebista on tuolloin kuulemma tulossa bussilastillinen väkeä. Hip heij! Menen itsekin siihen tapaamisen kyllä julkisilla kulkuneuvoilla. Ja Kimmo, kyllä mä maksan sen jäsenmaksun......

Sitten ihan toisiin asioihin. Alkaa näemmä olla se aika vuodesta kun ihmiset alkavat suunnitella kesän matkojaan. Ja melko usea tuntuu suuntaavan reissunsa tänne meillepäin. Jota suosittelen todella lämpimästi. Jos etsit lomarantaa ja -paikkaa joka ei ole täynnä turisteja, jossa sinua ei 'heitetä sisään' ravintoloihin ja pääset helposti näkemään ihan paikallisten elämää, kannattaa harkita vakavasti Kroatiaa. Itse suosittelen näitä meidän huudeja, minä kun asun lähellä lentokenttää ja lähellä Splitiä mutta kuitenkin 'maaseudun rauhassa'. Jos taas etsit suorassa rivissä seisovia palmuja, Ritvan baaria josta saat lihapullia suomenkielellä, täyteen ahdettuja hiekkarantoja ja yli yön pumppaavia diskoja, nämä seudut ei välttämättä ole sinua varten.

Miksi tuo matkailumainos? No ihan vaan siksi, että saan usein tiedusteluja siitä, mitä maksaa se ja kuinka voimme hankkia tuon. En väitä olevan (vielä) mikään kroatiaekspertti jonka antama tieto on se lopullinen totuus, mutta lupaan kertoa omista kokemuksistani ja auttaa sen minkä voin mikäli tarvitsette apuja lomanne suunnittelussa ja/tai toteutuksessa. Tunnen jo jonkun verran ihmisiä täältä ja näin ollen minun on helpompi etsiä esimerkiksi majoitusta ja/tai suositella ravintoloita. Tai auttaa oikeastaan ihan missä asiassa tahansa. Täällähän asiat menevät eteenpäin siten, että sinä tunnet jonkun joka tuntee taas jonkun joka sitten mahdollisesti tuntee sen oikean henkilön. Suomesta asti moinen ketjutus on hieman haastavampaa. Kysykää vapaasti. Jollette halua lähettää julkista viestiä, käytäkää sähköpostia jarih@jarih.fi.

Tänään blogi ilmestyi todella myöhään. Huomenissa koitetaan päästä taas normiaikatauluun, sillä huomenissa ei ainakaan vielä ole minkäänlaisia suunnitelmia mennä mihinkään. Mutta katsellaan..... sillä mikäs kiire tässä mihinkään on.