30. joulu, 2016

Vähiin käy....

Vähiin käy nämä päivältä tältä vuodelta ennenkuin loppuvat. Countdown näyttää tänään kahta päivää jonka jälkeen pitää taas opetella kirjoittamaan uusi vuosiluku. Mikään muu tuskin sitten muuttuukaan.

Paitsi että sain eilen kirjeen Ilmariselta. ilmoittivat että eläkkeeni nousee 0,59%. Siis ei edes yhtä prosenttia, vaan 0,59%! Aika huimaa! Mihin ihmeeseen nuokin rahat saa tungettua, nyt jo pankista soittelevat että tilit ovat täynnä eikä niille mahdu enää kunaakaan......

Tuo tämän päivän kuva. Se on kuva kuolinilmoituksista, joita täällä laitellaan ulos lyhtypylväisiin, talojen seiniin ja ihan niitä varten pystytettyihin tauluihin. Tuollaisessa ilmoituksessa sitten kerrotaan kuolleen henkilön nimi, syntymä- ja kuolinaika sekä se, missä ja milloin vainaja haudataan. Eli aivan samat tiedot kuin suomalaisissa kuolinilmoituksissa jotka julkaistaan lehdissä. Toki täälläkin on lehtiä, jotka julkaisevat näitä ilmoituksia, mutta tapa julkistaa tieto tuollaisilla lapuilla on kuulemma vanha, vakiintunut tapa varsinkin täällä maaseudulla. Ilmoitukset näyttävät olevan melko tärkeitä paikallisille sillä aika usein näkee ihmisiä lukemassa niitä.  

Sitten suomiuutisiin. Siellä tulee voimaan asetus (?), jonka perusteella taloyhtiö voi hakea taloon parveketupakointikieltoa. Sitä ei siis voi tehdä esimerkiksi enemmistöpäätöksellä taloyhtiön kokouksessa, vaan sitä pitää anoa jostain viranomaistaholta. Ihan mukava ja näppärä byrokratian kukkanen jälleen. Mutta sitten se kielto....

Saatan nähdä sieluni slimin kuinka Ritva saa ihan uutta pontta kyttäykselleen milloin naapurin Make käy röökillä. Savu tunkee Ritvan mielestä ihan joka paikkaan ja siksi hän vaatii nuttura tutisten ehdotonta kieltoa seuraavassa yhtiökokouksessa. Koska suurin osa osakkaista ei polta, kielto menee helposti läpi. Ja sitten se kyttäys vasta alkaakin. Säälin aidosti niitä virkamiehiä jotka joutuvat ottamaan vastaan näiden ritvojen valitukset naapureiden polttamisesta. Mutta ittepäs lähditte, kikkeliskokkelis!

Täällä tuota tupakkaa vedetään estoitta ihan missä tahansa. Kroatia on toki saanut EU:lta useita huomautuksia vapaasta röökin vedosta ja huhujen mukaan sitä ollaankin taas rajoittamassa. Tai ainakin koitetaan rajoittaa. Jotenkin jonkin verran näitä ihmisiä tuntevana saatan kuvitella että täydellisen tupakointikiellon aikaansaaminen vaikkapa cafebaareihin on melkoisen haastavaa. Onhan sitä jo kertaalleen koitettu, huonolla menestyksellä. 

Huomenna on sitten jo lauantai ja samalla tämän vuoden viimeinen blogipäivitys. Sen jälkeen vedetään sitten hetkinen happea ja palataan asiaan tiistaina 02.01.2017. Tuo oli muuten ihan eka kerta kun kirjoitin tuon uuden vuosiluvun! Ja täysin ilman takertelua!