3. tammi, 2017

Sadepäivä

Kastel Starissa on tänään sadepäivä. Pitkästä aikaa, en nimittäin edes muista milloin viimeksi olisi ollut päivä, että koko päiväksi on luvattu sadetta. Ja tuulta. Tuolla ulkona kun joutuu käymään Rockya pissalla käyttäsessä, niin sitä saa oikein kikkailla mitenpäin kävelisi kun puhaltaa jäätävästi joka suunnasta ja vettä tulee vaakasuoraan. Sateenvarjoa, edes tuota uutta vahvarakenteista varjoa, ei tule mieleen ottaa mukaan. Se olisi ympäri alta aikayksikön.

On siis aikaa tehdä sadepäivän juttuja. Niinkuin esimerkiksi nukkua pitkään. Aamulla Roksu tökki minut hereille joskus puoli yhdeksän aikaan, kävimme aamupissalla ja eikun takaisin vällyjen väliin. Siellä oli lämmintä ja mukavaa. Nyt olisi suunniteltelmissa mm. tiskausta ja pyykin pesua. Josta tulikin mieleeni se tosiasia, että ostin eilen pyykinpesuainetta.

Tuo nyt ei noin niinkuin yleisesti ottaen olisi mikään uutisoinnin aihe, mutta kun eilen tuolla Kauflandissa pälyilin pesuainepakkauksia hieman tarkemmin, totesin että olen tainnut pestä vaatteeni tähän asti  huuhteluaineella! Nyt hieman jännittää kuinka puhtaaksi ne tulevatkaan kun vihdoin osasin ostaa ihan sitä oikeaa pesuainetta!

Perjantaina  näyttäisi olevan taas joku pyhä. Loppiainen kenties? Se tarkoittaa kuitenkin sitä, että tämä viikko on nelipäiväinen ja ainakin liikenteestä päätellen aika moni paikallinen näyttäisi pitelevän lomia. Ainakin koululaiset ovat lomilla aina tuonne puoleen väliin tammikuuta. Mietin tässä itsekseni, että pitää varmaan singahtaa tuonne meidän joulutorille vielä tuossa loppuviikosta, ne kun purkavat kojut pois lauantain jälkeen. Mutta tässähän ehtii vielä ainakin torstaina, perjantaina ja lauantaina...... Hyvillä mielin voisin mennä kun uudenvuoden pommitkaan eivät enää poksahtele. Rockykin voi siis jättää kotiin ilman huonoa omaatuntoa. Mutta katsellaan, sillä mikäs kiire tässä mihinkään loppujen lopuksi on.