7. tammi, 2017

Talvinen viikko

Niin se vuoden ensimmäinen viikko sitten sujahti. Ja sujahti melkoisen sääpainotteisesti. Tälle viikolle kun osui paljon erilaista säätä, oli normikeliä, sadepäivä ja ihan kunnon talvipäiviä. Alkuviikosta mentiin kylmillä öillä ja verrattain lämpimillä päivillä, puoleen väliin viikkoa osui sadepäivä pitkästä aikaa ja loppuviikko olikin sitten hyytävän kylmä kaikkine pohjoistuulineen ja pakkaslukemineen. Ja niinkuin tuosta oheisesta taulukosta huomaatte, pakkaskelit senkus jatkuvat.

Juuri nyt Kastel Starissa on pari-kolme astetta pakkasta, mutta koska tuo edellä mainittu pohjoistuuli, bura, ei enää puhaltele, pohjoisen poika pärjää kummasti. Ei tarvitse enää vankkaa kerrospukeutumista, ei suhisevaa tuulipukua eikä edes pipoa. Pipon pakkasrajahan on tunnetusti 10 pakkasasteessa. Pitkien kalsareiden raja puolestaan liikkuu parissakymmenessä asteessa.  Itseasiassa en edes tiedä onko minulla täällä pitkiä kalsareita vaatevaihtoehtona, pitänee tutkailla tuo vaatekaappi jossain välissä. Saattaa olla että pakatessani Suomessa totesin ne yhtä turhiksi kuin talvirenkaat autoon. Ja kumpiakin olisi tarvittu. 

Vaikka kohtahan alkaa kevät. Tammikuu on kohta taputeltu, helmikuu on lyhyt kuukausi ja sitten ollaankin jo maaliskussa. Eikä siihen, mitä paikalliset suosittelevat lomailijoille loman ajankohdaksi, ole enää kuin kuukausi. Nämä kroaatit kun suosittelevat voimakkaasti huhti- toukokuuta tai vaihtoehtoisesti syys- lokakuuta tänne tuloon.  Ei ole liian kuuma eikä kaikki paikat ole vielä/enää täynnä turisteja. Itse kyllä, vankalla yhden kesän kokemuksella, suosittelisin niille, jotka pitävät lämmöstä, heinä- elokuuta, niille jotka uskaltavat ottaa kelien puolesta pienen riskin eivätkä välttämättä pidä vaikka uimisesta, huhti- toukokuuta. Jos haluat maata biitsillä, tule Kroatiaan heinäkuun lopulla tai elokuussa. Näemme sitten siellä. Minä olen se vaalenpunainen merinorsua muistuttava tyyppi.

Siinä se viikko pähkinänkuoressa. Ai niin, eilen sain yhteydenoton jota olen ihan salaa toivonutkin. Mutta eilen puhelin sitten vihdoin kilahti! Katsellaan ja palataan tähän jos jonkinlaisia aihetta ilmenee.....  Nyt erittäin hyvää viikonloppua kaikille!