9. tammi, 2017

Paistinpannu

Myrskyn jälkeen on poutasää..... vai miten se biisi nyt menikään. Melkoisen vilpoisen viikonlopun jälkeen ollaan näemmä menossa, ainakin ennusteiden mukaan, siihen tuttuun turvalliseen talvisäähän. Yöt ovat edelleen pakkasella mutta päivisin päästään jo reippaasti plussalle. Mikä ei suinkaan ollut tilanne viikonloppuna, silloin päivisinkin oli pakkasta. Lehdet täällä ovat olleet täynnä kuvia jäätyneistä vesiputouksista tuolla luonnonpuistoissa, haljenneista vesiputkista ja kaduille ilmestyneistä jäätyneistä lammikoista. Oli kuulemma kylmintä 50 vuoteen. Olisi nyt ripauttanut himppasen lunta niin olisi saatu Dalmatia vielä vähän enemmän sekaisin.

Itse vietin eilisen päivä "shoppaillen". Normisunnuntain pitkien, siis erittäin pitkien unien jälkeen ensin Rockyn kanssa lenkille ja sitten WUC:n nokka kohti Splitiä. Olen jo pitkään etsinyt puisia laatikoita, siis vähän sellaisia niinkuin aikoinaan oli kaljakorit. Tai ainakin samankokoisia. Ajattelin siinä ajellessa käydä tsekkaamassa josko Bauhaus olisi auki, ja totta kai se oli. Ja sieltä löysin just semmoisia laatikoita joita olen etsinyt! Kokoja oli montaa erilaista, syvyyksiä ja värejä oli kaksi. Oli kannella ja ilman kantta. Ihan vielä en ostanut, pitää pikkaisen mittailla ensin. Mutta nyt siis tiedän mistä niitä saa! Tehtävä suoritettu.

Bauhausin jälkeen Splitin uusimpaan (?) ostoskeskukseen, Mall of Splitiin. Josta löytyy kauppoja aivan varmasti  jokaiselle. Ihan vaan pikku vinkkinä jos olette näille huudeille suuntaamassa. Koska en olen varsinainen shop'a'holic, totesin että sunnuntai on hyvä päivä kierrellä ostoskeskusta koska silloin siellä ei ole ihan kauheasti porukkaa.  Ei tarvitse panikoitua ihan heti. Katselin mm. lenkkareita ja merkkilenkkarit, Nike, Adidas, Diadora, Fila ja mitä noita nyt onkaan, näyttivät todella nopealla vilkaisulla maksavan semmoiset 400-500 kunaa, eli 50-65 euroa. Ja nuo merkit ovat todellakin ovat niitä merkkejä mikä logo siinä kylkessä komeilee, täällä ei ainakaan isoissa liikkeissä ole myynnissä feikkejä. 

Teinhän minä toki ostoksiakin! Ostin paistinpannun. Entinen, avioeropannu alkoi nimittäin olla jo pitkän tiensä päässä ja ansaitsi tulla haudatuksi roskiin juhlallisin menoin. Ensimmäinen paisto uudella pannulla olikin hieno kokemus. Kananmunat ja pihvit paistuivat tasaisesti eivätkä tarttuneen pannun pintaan niinkuin vanhan pannun kanssa usein kävi. Ja tämä uusi kaverini maksoi 30% alennuksella 69 kunaa, eli yhdeksän euroa. Sitä vaan jäin miettimään että miksen ole hankkinut uutta pannua aikaisemmin. 

Tuo kuva on Mall of Splitistä, sinne oli rakennettu tuollainen luistelurata pohjakerrokseen. Nyt sitten rata vaan ihan pikkaisen suuremmaksi ja jääkiekko-ottelu siihen! Medvesak Zagreb, are you listening?