11. tammi, 2017

Lämpöä tänne nyt ja heti!

Niinhän siinä sitten kävi kuten eilen vähän epäilin. Piti olla tapaaminen kavereiden kanssa eilen, mutta puhelin pirahti ja tapaamista ei ollutkaan. Se siirtyi tälle päivälle. Eipä ollut eka kerta. Eikä varmasti myöskään viimeinen. Onneksi näihin alkaa jo tottua. Kuten myös siihen, että kun tänään pitäisi tavata kahdeksalta, puhelin piippaa siinä kymmentä vaille, että sorry, I'm late, 10 min. Ja sitten tullaan paikalle 20.15. 

Rocky demostroi tuossa oheisessa kuvassa sitä, minkälaista meidän elämän pitäisi olla täällä. Vaan eipä ole, koska on talvi. Joka alkaisi jo riittää. Ihan oikeasti kaipaan jo niitä kesäisiä päiviä jolloin lenkit pystyi ylettämään tuonne meidän rantaan asti, istuskella terassilla ja katsella niin merta kuin ihmisiä. Tai päättää lähteä käymään uimassa. Kaipaan jopa niitä öitä, jolloin makkarissa on niin kuuma että on vaikea nukkua koska lakanat ovat hiestä märät. Tai lenkiltä, siis ihan tavalliselta kävelysellaiselta, tullessa, on pakko mennä suihkuun koska olet läpimärkä. Et siksi, että sinulla on huono kunto vaan siksi, että on niin lämmin.

No, onneksi pitkäaikaisten keskilämpötilojen mukaan tätä talvea kestää vielä tämä tammikuun, sitten alkaa lämpenemään. Maaliskuussa pitäisi olla jo keskimäärässä samoissa lämpötiloissa kuin esimerkiksi Helsingissä kesäkuussa. Ja siitä mennään vaan lämpimämmän suuntaan. Jos mennään. Tuosta säästä kun ei nykyisin oikein uskalla odottaa mitään, tuntuu että ennätyksiä rikotaan jatkuvasti ja semmoinen 'normikeli' on historiaa. Onhan tämä talvikin ollut täällä meidän seuduilla 50 vuoteen kylmin. Ja taisi siinä jotkut ennätykset paukkua viime kesänäkin.

Mutta sitten ihan muihin asioihin. Tiedättehän James Hirvisaaren? Sehän on tyyppi, joka iloitsee jokaisesta onnistuneesta terrori-iskusta koska ne tukevat hänen vakaumustaan siitä, että kaikki islamistit ja vääränväriset ihmiset ovat terroristeja. Ja islam on olemassa ihan vaan siksi, että se aikoo valloittaa koko maailman. Eli lyhyesti sanottuna Hirvisaari on tyyppi, jonka mielipiteitä lukiessa tulee väistämättä mieleen että se olisi voinut olla ihan hyvä jos Venäjä olisi sittenkin voittanut. Mutta nyt tämä valkoisen rodun ylemmyyttä vahvasti puolustava esitaistelija jakaa nettisivuillaan laihdutusvinkkejä! Ja jopa reseptejä! Onko rasismin terävin kärki tylsistymässä? Vai onko tässä Hirvisaaren salainen suunnitelma saada vaikutuspiiriinsä myös ikuista laihdutuskuuriaan viettävät naiset? Mitä täällä tapahtuu?

Ja lopuksi minua pitkään vaivannut dilemma. Näin tuossa joku päivä lenkillä banaanikuoren maassa. Olen siitä lähtien miettinyt, että onko kukaan koskaan nähnyt tai liukastunut itse tuollaiseen kuoreen niinkuin leffoissa ja piirretyissä liukastutaan? Onko se yleensäkään mahdollista? Onko se kuori oikeasti niin liukasta? Hmph, olisi pitänyt testata......