13. tammi, 2017

Harmaa päivä

Wow, se olisi perjantai ja kolmastoista päivä! Jännä katsoa mitä tänään tapahtuu vai tapahtuuko mitään. Veikkaan vahvasti jälkimmäistä.

Aamulla oli mukava käyttää Rockya ulkona. Vaikka pilvet roikkuivat alhaalla niin, etteivät nuo naapurivuorten huiput näkyneet ja maa oli märkä, niin lämpötila oli kuitenkin jo aamulla 12 astetta. Oli todella omituista kävellä kun oli jo lähes tottunut siihen että aamuisin maa on jäässä ja on kylmä kuin siellä ryssän helvetissä. Omituista mutta miellyttävää. Lähitulevaisuutessa tänne meidän seudulle on lupailtu kohtalaisen märkää keliä, lämpötilat ovat päivisin 6-10, öisin nollan tuntumassa. Maanantaille olisi luvassa jopa mahdollisia lumikuuroja!

Olenkin ehtinyt odotella, että voi kun tänne tulisi lunta. Olisi niin mukava katsella kuinka sekaisin tämä yhteiskunta menee. Niinkuin tuosta oheisesta kuvasta näkyy, tuolla etelässä, Dubrovnikissä, lunta on ollut paikallisesti jopa paljon. Saatan kuvitella sen ihmetyksen/innostuksen/vaikeudet mitä se on siellä aiheuttanut. Meinaan kun täällä meidän huudeilla on ollut viimeksi lunta muutama vuosi sitten, siitä näytellään kuvia vieläkin. Liikenne oli sekaisin ja koulut kiinni. Koska maassa oli 2 cm lunta! Se kun ei ole ihan niin jokapäiväistä kuin Suomessa.

Tasiteluni internetoperaattori Optiman kanssa jatkuu. Nyt tämä nettiyhteys toimii mutta on nopeudeltaan naurettavan hidas. Minulla on soppari 30 MB:stä, joka riittää mainiosti niin tietokoneelle, puhelimen wifiin kuin televisiolle. Nyt nopeus on niin hidas, ettei televisiokanavat jaksa näkyä. Ja puhelimen nettiä pitää käyttää 4G kautta. Pistin aika kiukkuisen mailin Optimalle. Nyt odotellaan vastausta. Pitäisi tulla kahden päivän sisällä. Jos löytävät jonkun joka puhuu englantia. 

Ai niin, kävin eilen kavereiden kanssa pizzalla Splitissä. Pizza oli erinomainen, joten tiedätte että joutunette kyseiseen baariin jos kesällä tänne minun vieraaksi suuntaatte. Oli kiva tavata taas ihan uusia kavereita. Ja vanhoja. Josta tulikin mieleeni, että Norwegian lentoale jatkuu kuulemma vielä 16.01 asti. En ole itse käynyt chekkaamassa mutta varmaan kannattaa käväistä jos suunnitelmissa on reissua kesälle. Ja jos matkapäivät ovat edes jossain haarukassa. Tämä ei ollut maksettu mainos.  

Ihan lopuksi asia joka meinasi mennä ihan kokonaan ohi. Mutta ei mennyt. Eli se, että Pikku Kakkonen täytti täydet 40 vuotta! Hieno saavutus, eiköhän kyseinen ohjelma kuulu lähes kaikkien suomalaisten historiaan jollain tavalla. Vaikka on "vaan" lastenohjelma. Onnea siis Ransulle ja kaikille muille ohjelman tyypeille.