17. tammi, 2017

Naiset asialle

Tiedättehän sen kelin Suomessa siinä syys- lokakuun vaihteessa kun on pimeää, tuulee ja räntää tulee viistosti siten, että sateenvarjo on aivan turha kapine. No, meillä oli eilen illalla täällä syyskuun ja lokakuun vaihde. Juuri kun alkoi hämärtää, tuuli nousi ja taivaalta alkoi tulla jotain hyhmää. Se ei välttämättä ollut ihan oikeaoppista räntää, mutta ei se ollut myöskään misään nimessä vettäkään. Eikä lunta. Siis jotain niiden sekoitusta. Ei sitä kauaa tullut eikä se jäänyt maahan, mutta olipa kokemus sekin.

Tänään tuulee sitten taas keltaisen tuulivaroituksen verran. Ja pohjoisesta. Eli vaikka lämpöä on kuusi astetta, bura eli pohjoistuuli tekee ilmasta vilpoisen. Tuo bura on muuten semmoinen asia, että sitä on todella vaikea selittää. Moni varmaan ajattelee, että joo joo, kyllähän sitä Suomessakin tulee välillä kovaa. Mutta bura on aivan jotain toista. Sitä ei oikeasti usko ennenkuin sen on itse kokenut. Pitääkin toivoa että kaikki mun vieraat ensi kesänä pääsevät kokemaan buran edes yhtenä päivänä. Vaikka muuten tietysti toivotaan lämpimiä ja aurinkoisia päiviä.

Eilen todistettiin taas se, että jos haluaa saada jotain aikaiseksi, kannattaa panna nainen asialle. Kuten olen kirjoittanut aiemmin, minulla on olut ongelmia internet operaattorini kanssa. Eli netti ja TV -kanavat ovat olleet poikki. Laitoin operaattorin asiakaspalveluun englanninkielisen viestin ongelmasta viime viikolla, mutta en ole kuullut heistä mitään.

Eilen ajattelin sitten että nyt asialle pitää tehdä jotain. Pistin viestin yhdelle kaverilleni ja pyysin häntä olemaan yhteydessä operaattoriin. Eikä mennyt kuin puoli tuntia tästä, kun minulle soitti erinomaista englantia puhuva asiakaspalvelija, joka oli todella pahoillaan siitä, että minulla on ongelmia ja ettei heistä ole kuulunut mitään. Enkä tietenkään joudu maksamaan tästä viikosta mitään. Siinä sitten pulttailtiin koneita ja reitittimiä, katseltiin nouseeko kavanat ja/tai netti, mutta lopulta, ehkä noin tunnin verryttelyn jälkeen kaveri totesi, että ei, sinulta karkaa bittejä jostain syystä jonnekin. Saattaa kuulemma johtua kovista tuulista kun täällä nuo nettipiuhat kulkevat vielä pääsääntöisesti maan päällä. Heidän tekniikka ottaa yhteyttä tänään.

Tekniikka soitti tänään. Eikä puhunut mitään muuta kieltä kuin kroaattia. Tulimme siihen tulokseen, että problem internet, no internet, no tv. Paitsi että kun puhelun jälkeen testasin, oli sekä internet että tv. Eli homma oli hoidettu. Ja taas toimii! Nyt tiedän siis miten edetä, jos/kun netti seuraavan kerran kaatuu.

Sitä paitsi minulla on vielä järein asen varastossa. Eräs toinen kaverini, nainen hänkin, on erikoistunut valituksiin. Hän on tapellut mm. paikallisen Soneran, eli T-Comin kanssa siten, että on saanut peräti kaksi (!) kirjallista anteeksipyyntöä yhtiöltä huonosta palvelusta. Ja jokainenhan meistä tietää minkälaista se on taistella vaikkapa Soneran asiakaspalvelun kanssa.... Nuo anteeksipyynnöt ovat hänellä seinällä kehystettynä. Joten jos Optima, minun nettioperaattori, alkaa jostain syystä kiukutella, tiedän kenet pistän asialle seuraavaksi! Siitähän saavat.