19. tammi, 2017

Nainen?

Onko minusta tulossa nainen? Lähdin tänään ihan ilman mitään järkevää syytä shoppailemaan. Ihan vaan koska tuntui siltä. Ja koska mä voin. Ja mitä sitten ostin? En mitään. Löysin kyllä hyllykön olkkariin, lenkkarit ja tuolit partsille. Mutten ostanut siis mitään. Kerkiäähän sitä. Vaikka sitten seuraavalla kerralla kun vastaava shoppailuinnostus iskee. Jos se nyt ikinä enää iskee.

Vedin eilen illalla sitten taas kunnon multitaskingia. Kun kerran kaikki värkit toimivat. Telkkarista tuli KHL -jääkiekkoa, radiosta Yle Puheen jääkiekkokierros ja kaiken tämän päälle surffailin vielä netissä. Jotenkin tuntuu että kaikki kiukuttelu internettarjoaja Optiman kanssa kannatti, tuntuu jopa siltä, että nettiyhteys olisi nopeutunut siitä mitä se joskus oli. Ainakin varmatoimisuutta tuli lisää eikä radio tai netti enää pätki lainkaan. Eikä telkkari pikselöidy. Mutta siitähän minä maksan. Joten kyllä sen pitääkin toimia.

Mutta mutta, tänään kauppareissuni aikana minulle soitti T-Comin asentaja ja kyselin osoitetta. Pitäisi kuulemma tulla pikkaisen säätämään jotakin nettiliittymästäni. Meinasin kieltää tulon ja/tai antaa väärän osoitteen sillä vanhan kokemukseni mukaan aina kun nettiin jotenkin liittyvää 'säädetään vähäsen', se kaataa koko systeemin. Ihan sama koskeeko säätö yhteyksiä tai ohjelmistoa, aina siinä uudessa jokin tökkiin. En ollut siis kotona joten kaveri sanoi katselevansa juttuja tuossa kadulla. Ja soittavansa jos tarvitsee tulla sisälle säätämään.  Ei ole puhelin, ainakaan vielä, soinut. Ja yhteydet pelaa. Ainakin vielä. Toivottavasti se pihalla patsastelu riitti.

Kaiken hässäkän keskellä on jäänyt merkittävä asia aivan täysin huomiotta. Nuorgamissa nousi aurinko jälleen eilen! Pitkän pimeyden jälkeen. Näille paikallisille oli muuten suuri ihme kun näytin (ja käänsin) jostain lehdestä bongaamani aurinko nousee/laskee palstan, jossa aurinko laski oisko ollut marras/joulukuuta ja nousi seuraavan kerran tammikuun 18. päivä. Nämä eivät vaan käsittääneet sitä. Toisaalta aika paljon sai selittää myös sitä, että kesällä se aurinko ei sitten laske ollenkaan. Ilmoittivat että haluava Lappiin silloin, kunnes kerroin hyttysarmeijasta. Kummasti into laski.....

Meidän kotikadulle on ilmestynyt tuo oheinen merkki. Taitavat suunnitella kadusta kävelykatua. No ei vaiskaan, pistivät liittymän poikki tuonne suuremmalle tielle kun rakentavat sitä juuri tuossa meidän kohdalla. Tämä tie, joka johtaa siis Splitiin, on ollut rakenteilla kuulemani mukaan semmoiset 25 vuotta, joten ehkä seuraavan kymmenen vuoden aikana se valmistuu. Ehkä. Mutta kun se valmistuu, se nopeuttaa matkaa Splitiin todella paljon, joka on tietty hyvä juttu niille monille jotka näiltä meidän huudeilta käyvät siellä töissä. Minä nyt ehdin körötellä kaupunkiin vaikka matka vähän enemmän aikaa ottaisikin. Sillä mikäs kiire tässä minnekään on.  

En ole jaksanut kääntää tuota lisäkilpeä tuossa merkissä, oletan että se sallii tonteille ajon. Sen mukaan ainakin minä olen ajellut.