21. tammi, 2017

Kevät

Kevät. Kyllä se nyt on vaan niin, että kevättä pukkaa. Lämpöä on sellaiset 12-13 astetta, aurinko paistaa eikä tuulekkaan yhtään. Skootterit ovat ilmestyneet kaduille, ihmiset rapsuttevat pihojaan, voisi melkein sanoa että kevät tuoksuu. Vaikka mistä minä tiedän miltä se täällä tuoksuu kun alkamassa on ensimmäinen kevät laatuaan. Viime vuonnahan saavuin tänne toukokuussa jolloin kesä oli jo pitkällä. Se nyt lienee ainakin varma, ettei kevät tuoksu täällä samalta kuin se tekee Suomessa kun lumien alta paljastuvat kakkakasat. Joista keskustellaan sitten yleisönosastopalstoilla. 

Kun kevättä oli kerran rinnassa käväisin pikaisesti kahvilla kauppareissullani tuolla meidän rannalla. Paitsi ettei 'pikaisesti kahvilla pistäytyminen' onnistu täällä, nytkin odottelin tarjoilijaa semmoiset viitisenotista minuuttia. Ja juu juu, olisin voinut vaihtaa paikkaa mutta terassi on niin mukava, etten kertakaikkiaan viitsinyt. Enkä viitsinyt edes kiukutella tarjoilijatytölle koska hän oli niin söpö. Kahvi vaihtui kyllä aivan johonkin muuhun kuten oheisesta kuvasta voitte päätellä. Ja mikäs kiire siinä mihinkään oli. Aurinko paistoi ja ihmisiä oli paljon liikkeellä. 

Se olisi sitten yksi viikko taas vilahtanut. Ja niinkuin tuossa yllä kirjoittelen, kevättä kohti mennään. Omassa elämässä ei oikeastaan mitään kauhean suurta tälle viikolle osunut, sen sijaan maailmassa vaihdettiin yksi kenties vaikutusvaltaisempia miehiä. Mutta ilon kautta, on enää pikkasen reilut kolme vuotta jäljellä kunnes voimme saada taas ihan oikean presidentin USA:hankin. Sitä odotellessa. 

Ai niin, eilen oli siivouspäivä. Vaikken vetänytkään aivan viimosen päälle ihan kaikkia nurkkia nuohoten, aikaa kului tiskauksineen, pyykinpesuineen ja lattian luuttuamiseen melkein kaksi tuntia! Päättelin tästä, että asun selkeästi joko liian isossa kämpässä tai minun pitäisi siivota useammin. Tällä hetkellä ei tosin ole kuin tuo jälkimmäinen vaihtoehto valittavissa, vuokrasopparia on vielä jäljellä reipas vuosi. 

Että semmoista tällä kertaa. Huomenissa huilataan vanhan tavan mukaan ja palataan linjoille taas maanantaina. Oikein hyvää viikonloppua Kastel Starista!