28. tammi, 2017

Hyvää uutta vuotta!

Nimittäin kiinalaista uutta vuotta. Kiinalaisen ajanlaskun mukaan vuosi vaihtui eilen kello 18.00 Suomen aikaan ja maailma siirtyi kukon vuoteen. Ei yhtään mitään hajua siitä, mitä se merkitsee, kunhan nyt ajattelin ilmoittaa asian. Ettäs tiedätte.

Täällä meillä taasen silmiin osuu hyvin usein keskeneräiseksi jäänyt rakennus. Ei nyt ihan noin keskenjääneeksi kuin tuo tönö tuossa kuvassa, mutta melko usein ylemmät kerrokset ovat kesken tai jääneet kokonaan rakentamatta. Toki maisemassa näkyy myös talonraatoja, jotka on aloitettu mutta jätetty kesken. Syinä moiseen voi toki olla monenlaista, mutta aika usein rahat vaan loppuivat tai sitä rakennuslupaa ei sitten tullutkaan. Paikalliseen tapaan kun kuuluu se, että rakentaminen aloitetaan varmuuden vuoksi ihan pikkaisen ennen varsinaisen lupaprosessin päättymistä. Ja jos lupa jää sitten tulematta, niin olkoon. Pitäkää tunkkinne.

Tuo rakennus tuossa kuvassa sijaitsee aivan ykköspaikalla tuolla meidän rannalla. Se on aivan raato tällä hetkellä, vaikka linnan seinään onkin naulattu taulu jonka mukaan röttelöstä on tulossa hotelli. Ja sitähän siitä suunniteltiinkin. Mutta sitten tuli riitoja, tuli sanomista jopa niin pitkällle että nyt alkuperäinen rakennuttaja istuu vankilassa. Ja talo, niinkuin sanottu, sijaitsee aivan parhaalla paikalla meressä kiinni. Eikä kukaan tee sille mitään. Vaikka se olisi tappovarma rahasampo.

Sitten nämä yksityisrakennukset, jotka näyttävät siltä, että ne ovat jääneet kesken. Että ylimmät kerrokset ovat jääneet rakentamatta. Toki syy voi olla ihan mikä tahansa, vaikka se rahojen lopuminen, mutta usein se on myös aivan suunniteltua. Täällähän lapset asuvat kotona iskän ja äiskän kanssa mahdollisimman pitkään. Ja kun sitten joskus pariutuvat, taloon on helppo rakentaa se kesken jäänyt kerros valmiiksi jonne nuoripari voi muuttaa. Näin yhdessä talossa saattaa asua monta sukupolvea. Joka on tietysti erinomainen asia mm. lasten hoidossa kun nuoripari alkaa lisääntymään. Täällä kun ei riidellä päivähoito-oikeudesta. Kun mitään oikeutta ei välttämättä ole edes olemassa.

Ja sitten maailman uutisiin. Olen koittanut vältellä kirjoittamasta tästä yhdestä koohosta josta tehtiin maailman vaikutusvaltasin ihminen. Joka on heti nimityksensä jälkeen aloittanut sangen vauhdikkaasti. Ja juuri niinkuin koko maailma on pelännyt.

Herra kiukutteli jokaikisessä mahdollisessa paikassa siitä, että lehdistö kirjoitti ja todisti kuvin kuinka vähän ihmisiä hänen virkaanastujaisissaan oli. Lisäksi hän kuulemma sai enemmän ääniä kuin vastakilpailijansa kun äänistä poistetaan laittomat (?) äänestäjät. Kukaan näistä ns. laittomista äänestäjistä ei siis äänestänyt Trumpia. Eihän?

Sitten tehtiin päätös rakentaa muuri Meksikon rajalle. Jonka Meksiko kuulemma maksaa. Saapas nähdä. Sisäasiainministeriön nettisivut suljettiin koska siellä oli tietoja mm. ilmastonmuutoksesta. Jota ei siis ole tapahtunut. Kaikki suurlähettiläät saivat kenkää. Joka on aivan normitoimenpide presidentin vaihtuessa, mutta normaalisti vaihdoksessa on ollut siirtymäkausi. Nyt ei ollut. 

Kaikenkaikkiaan herra Trump on osoittautunut herkkähipiäiseksi, pitkävihaiseksi 70 vuotiaaksi teiniksi. Hänen henkilökuntansa kertoo toimintatavoista joita he pelkäävät, sillä herra presidentti saattaa saada raivarit ihan mistä asiasta tahansa. Siksi hänen televisionkatselua on pitänyt rajoittaa. Vaikea lapsi siis. Tästä on tulossa todella pitkä neljä vuotta. Toivottavasti vain ne neljä.