2. helmi, 2017

Maailma ei ole entisensä!

Eurooppa on sekaisin brittien EU -erosta, Venäjä pommittaa Syyriaa takaisin keskiaikaan ja maailma pidättelee henkeää mitä presidentti Trump seuraavaksi keksii. Joo joo, hirvittävän tärkeitä asioita kaikki, mutta huolestuttavammat asiat muutoksesta löytyvät kuitenkin kauppojen hyllyiltä. Tai eivät löydy. Luin eilen jostain, että Jim -suklaapatukan tuotanto on päätetty lopettaa! Apua! Niitä kun ei kuulemma osta enää kuin vanhemmat ihmiset. Niinkuin minä, siis. Ei meitä voi näin kohdella! Kohta ne lopettaa varmaan vielä DaCaponkin. Ihan sama onko eläkkeissä taitettu, katkaistu tai vaikkapa irtisahattu indeksi, mutta vaadin Jim -patukat takaisin!

Kaiken lisäksi bongasin meidän kaupasta vihreän Cokiksen kuten kuvasta ilmenee. Vihreän? Coca Colan? Ei, ei todellakaan...... Cokis on punainen ja niin sen tulee aina olla. En tutustunut tuohon vihreään kammotukseen sen tarkemmin, mutta epäilen sen olevan jotain vegaanikasvissyöjäkoijärvicokista. Jotain semmoista siis mihin minun ei tarvitse koskea. 

Yksi hauska juttu muuten täältä meidän huudeilta. Niinkuin olen aiemmin kertonut, täällä käydään koulua kahdessa vuorossa. On siis aamu- ja iltavuoro koska luokkahuoneita ei vaan ole riittämiin. Koulukuljetuksia ainakaan täällä meillä ole pahemmin näkynyt, varmaan siitä yksinkertaisesta syystä että koulut sijaitsevat niin lähellä. Niinpä oppilaat kerääntyvät koulumatkoilaan ryhmiksi. Pari tyyppiä lähtee kotoa ja odottelee sitten matkan varrella asuvia oppilaita samaan matkaan. Näin ollen koululaisparvia marssii noilla meidän todella kapeilla teillä aamuisin, keski- ja iltapäivisin. On todella mukava seurata kun kaverit odottelevat tyyppejä ryhmäänsä koulumatkalle. Se on kait sitä sosiaalisuutta.

Ja sitten Kroatiaan. Täällä on olemassa sanonta, että Kroatiassa on ollut kriisi päällä jo niin kauan, että sille voitaisiin myöntää kansallisuus. Maa on seikkaillut kriisistä toiseen, eikä paikalliset jaksa enää muistaa että joskus olisi ollut aika jolloin mitään suurta kriisiä ei olisi ollut päällä. Uudistuksia on toki tehty, mutta ne ovat yleensä vaan vaikeuttaneet juuri sen hetkistä kriisiä. Näin parannus on vaatinut uuden uudistuksen, jolla on koitettu korjata edellisen parannuksen luomia puutteita, mutta sekin  toi vaan uusia puutteita. Ja sitten on taas tehty uudistuksia. Näin ympyrä pyörii. Uudistuksia ja parannuksia, yrityksiä ratkoa kriisejä, on tehty jo niin paljon ettei kukaan jaksa enää laskea kuinka paljon. Ja poliitikot eivät saa mitään aikaiseksi kun vaaleissa, joita järjestellään vähän silloin sun tällöin, mikään ei muutu. Samat puolueet ja samat tyypit istuvat vallassa. Ja koittavat ratkaista juuri sen hetkistä kriisiä jollain uudistuksella/parannuksella/säännöllä/ohjeistuksella.