4. helmi, 2017

Viikonloppu

Se olisi sitten taas viikonloppu edessä ja tekin saatte tämän pläjäyksen jälkeen yhden päivän huilin näistä jorinoista. Menneellä viikolla on käyty kavereiden kanssa ulkona, järjestelty lääkäri- ja reseptijuttuja, mutta muuten ollaan vaan möllötelty ihan normaalioloissa. Sillä mitäs sitä turhia hötkyilemään. Kun ei ole kiire minnekkään. Ei yhtään minnekkään.

Terveisiä muuten kielikoulusta. Aloiteltiin tänään taas vähän niinkuin uudestaan opiskelu. Ties kuinka monetta kertaa. Meillä kun on ollut pikkaisen vaikeuksia sovitella tunteja koska opella on ollut siviiliduunissaan niin kiire ja hän on ollut niin paljon reissussa. Mutta jos sitä nyt sitten ihan uudella innolla. Katsellaan miten homma etenee. Vai meneekä iltatunnit taas siihen, että siirrymme baariin. Niinkin kun on käynyt useasti.

Kävin muuten tuossa yksi päivä ostoksilla. Nimittäin kirjaostoksilla Elisa Kirjassa netissä. Joka on sangen näppärä palvelu ja toimii siis myös ulkomailla. Jonkun mielestä kirjan lukeminen kännykän näytöltä saattaa olla hankalaa, mutta kun sitä hetkisen harjoittelee, niin siihen tottuu kummasti. Näyttöä tosin täytyy naputtaa melko usein sivua kääntääkseen, mutta muutoin lukeminen ei ainakaan minulle ole kauhean iso ongelma. Ostin ihan randomina Max Seeckin kirjoittaman dekkarin nimeltä Hammurabin Enkelit. Ihan vaan siksi, että kirjan tapahtumat sijoittuvat Zagrebiin, Splitiin, Dubrovnikiin ja Helsinkiin. Se on sitten muuten Suomen suurlähettiläs Zagrebissa sotkeutunut kansainväliseen rikollisuuteen. Ihan vaan että tiedätte.  Jäi se kyllä kiinni, joten vaara on ohi toistaiseksi. Huh.

Ja sitten takaisin Kroatiaan ja sen ihmeellisyyksiin. Maan mainoslause menee näin; 'Croatia - full of life'. Ok, maa saattaa olla täynnä elämää mutta se on samalla maa, josta muutetaan pois kiihtyvään tahtiin. Eräs YK:n väestötutkimus osoittaa, että jos maastamuutto jatkuu samanlaisena kuin se on nyt, Kroatia menettää 30% väestöstään tämän vuosikymmenen loppuun mennessä. Muissa maissa tämä saattaisi aiheuttaa radikaaleja toimenpiteitä tai ainakin suurta huolta, täällä politiikot käyttävät maastapakoa vain lähinnä ennen vaaleja hankkiakseen äänestäjiä. Lupaamalla uudistuksia. Ja kuten olen kirjoittanut jo tällä viikolla, uudistukset täällä johtavat usein siihen, että niitä täytyy paikata uusilla uudistuksilla. Näin ollen tuo maastapako saattaa siis jopa yltyä.  Ja tuskinpa meidän eläkeläisten muuttaminen tähän hienoon maahan tuota muuttovirtaa korvaa. 

Viikon lopuksi veilä yksi trumpismi. Se kun aina yhtä jännää herätä aamuisin ja katsoa mitä kaveri nyt on keksinyt/mennyt sanomaan/tekemään yön aikana. Yksi älyttömimmistä väitteistä viime viikon lopulla oli se, että Trumpin hallinnon ilmoittama maahantulokielto tiettyjen maiden kansalaisuuksille on itse asiassa samanlainen kuin maahantulokielto jonka Obaman hallinto julisti vuonna 2011 Bowling Greenin joukkomurhan jälkeen. Josta kukaan ei Trumpin mukaan tiedä koska siitä ei tuolloin uutisoitu. Paitsi ettei mitään joukkomurhaa tapahtunut tuolloin eikä Obama julistanut mitään maahantulokieltoa. Kyseessä oli siis taas Trumpin tiedotuksen lanseerama 'vaihtoehtoinen totuus'. Meidän muiden totuus on se, että Bowlin Greenistä karkoitettiin kaksi irakilaista koska heidän katsottiin lähettäneet rahaa terroristijärjestöille. That's all. Kukaan ei kuollut eikä yksikään maa ollut minkäänlaisella maahantulon kieltävällä listalla.

 

Näin tämä viikko. Ensi viikolla uudet jutut ja uudet kujeet. Palataan silloin. Nyt hyvää viikonloppua!