6. helmi, 2017

Murisee murisee....

Nimittäin ukkonen tuolla taivaanrannassa. Vielä se ei ole jaksanut ihan tähän päälle nousta, mutta säätiedotuksen mukaan voi hyvinkin olla että kohta paukkuu ihan kunnolla. Tällä hetkellä meillä on omituisia sadekuuroja, vettä tulee pari-kolme minuuttia aivan täysillä, niin paljon kun taivaasta mahtuu yhtäaikaa tulemaan, sitten sade loppuu kuin seinään. Hetki kestää jonkun minuutin jonka jälkeen sama taas alusta. Eli ilma on vähän kuin naisen mieli. Välillä tuota, välillä taas tuota toista. Ei siitä ota selvää.  

Ja juuri kun olin saanut tuon kappaleen valmiiksi, salama lävähti johonkin aivan lähelle, jyrinä oli sitä luokkaa että jopa Rocky, joka ei yleensä pelkää, pomppasi ylös hämmentyneenä. Eli nyt se ukkonen sitten on päällä. Ja sitä vettä tulee, jos mahdollista, vieläkin enemmän kuin äsken.

Viime yönä yritin. Yritin ihan tosissani, chattailinkin yhden kaverin kanssa vielä puolenyön aikaan, mutta sitten tuli uni. Silmä luppasi väkisin kiinni, tsättäilykin jäi kesken ja Super Bowl jäi näkemättä. Lähetys olisi alkanut 00.30 mutta en ihan venynyt siihen. Mikä toisaalta taisi olla loppujen lopuksi ihan hyvä juttu, sillä suosikkijoukkueeni Atlanta Falcons koki hämmentävän sulamisen viimeisellä neljäksellä ja hävisi ottelun jatkoajalla. Vaikka johti puoliajalla 25 pisteellä. Jos olisin jaksanutkin katsella, olisin puoliajalla, Lady Gagan show jälkeen, varmaan pistänyt peukun suuhun ja vetäytynyt sikiöasentoon todeten että peli on taputeltu. Olisi sitten ottanut vieläkin enemmän päähän kun aamulla olisi lukenut uutisista lopun tapahtumista.  

Tähän väliin säätietoja, ukkonen tuli ja meni. Nyt ei edes sada enää. Pimeää tosin on kun pilvet laahaavat niin alhaalla. 

Tämä viikko on sitten varsinainen kouluviikko. Niinkuin kirjoittelin viime viikolla, päätimme aloittaa kroaatintunnit jälleen kerran uudelleen, vähän niinkuin alusta. Näin ollen tunteja on huomenna tiistaina, torstaina ja perjantaina. Siihen päälle sitten italiantunnit tänään ja keskiviikkona, joille lupasin taas osallstua. Ja kotitehtävät. Mutta jos sitä saisi vaikka ihan oikeasti kiinni tästä omistuisesta mongerruksesta jota myös kroaatiksi kutsutaan. Vihdoin. Täytyykin pyytää opelta, että opettelisimme iskurepliikkejä joita voi sitten hyödyntää baarissa. Jos vaikka saisi vähän motivaatiota lisää.....

Mutta hei, nyt suomalaiset sinne makuuhuoneeseen ja höpinää pönttöön. Tai itseasiassa ihan jotain muuta sinne pönttöön pitää panna (sic), koska vuonna 2010 Suomessa syntyi lapsia hieman reilut 60.000. Viime vuonna toukkia putkahti enää 52.000. Ja jos tämä trendi jatkuu, viimeinen suomalainen syntyy vuonna 2067. Johon ei ole kuin 50 vuotta! Miettikääpä sitä viime vuonna syntynyttä tyyppiä, joka viettää viisikymppisiään maassa, johon kukaan ei enää synny. Ja kuka silloin maksaa meidän nykyisten eläkeläisten eläkkeet, emme me vielä silloin(kaan) vielä nyt niin vanhoja ole?