7. helmi, 2017

Pyykkipojat

Eilen täällä meillä murisi, tänään ihan vaan lotisee. Eli eilisen ukkos/sadepäivän jälkeen ilmat jatkuvat sateisena. Lämpöä näyttäisi olevan hieman vajaat kymmenen astetta, mutta kohtuullisen reipas tuuli viilentää. Varsinaista buraa ei juuri nyt ole päällä, ihan normituuli puhaltelee semmoiset 32 km tunnissa, puuskissa vajaat 40 kilsaa. Huomiseksi tuulen pitäisi tyyntyä ja auringonkin näyttäytyä. 

Minulla on pyykit nyt toista päivää peräkkäin kuivumassa parvekkeella. Mutta kun sataa ja ilmankosteus on tapissa niin eihän ne siellä mitenkään kuivu. Mutta heiluvat tuossa tuulessa mukavasti. Josta tulikin mieleeni pyykkipojat. Jotka ovat hyvin tärkeä apuväline yleensäkin pyykinkuivatuksessa, varsinkin täällä kun tuo tuuli saattaa joskus olla melkoinen.  

Olen ostanut aikoinani tänne muutettuani jotkut halpispyykkipojat. Kun olivat niin edulliset. Jep, edulliset kyllä, mutta eivät ne kyllä mitään kestäneetkään. Puhumattakaan että olisivat pitäneet pyykit narulla. Joten eilisellä kauppareissulla listassa oli pyykkipojat. Olin päättänyt hankkia kunnon pitimet ja heittää jäljellä olevat halpisvermeet mäkeen. Mutta se olikin helpommin sanottu kuin tehty.

Olin Kaufland -nimisessä kaupassa, joka on iso marketti. Erittäin iso. Ja niinkuin olen aiemmin jo kirjoittanut, minulle ei ole ihan vielä auennut se filosofia miten eri tuotteet sijoitellaan hyllyille. Täällä kun saattaa olla lelut ja shampoot samassa hyllyssä, jonka jälkeen onkin sitten viinit ja säilykkeet. Jotenka pyykkipoikien etsintä valtavassa marketissa oli sangen haastavaa. Varsinkaan kun en todellakaan tiennyt mitä pyykkipoika on kroaatiksi, en tiedä edes mitä se on enkuksi.

No, suuntansin pyykinpesuaine osastolle. Ei ollut siellä. Sitten tsekkasin siivousväline ja -aineosaston. Noup. Naisten siteet. Ei. Lelut. Ei. Viiniosasto. Ei. Pakasteet. Arvaatte varmaan..... mutta sitten natsasi! Autotarvikkeet! Ja pyykkipojat! Luonnollisesti, kas kun en heti tullut ajateleeksi. My bad. Mutta olin niin innoissani löydöstäni että päätin panostaa. En ostanut halvimpia, en edes keskihintaisia vaan sijoitin kalleimpiin pyykkipoikiin. Ja hyvin näyttävät pyykit pysyvän narulla, nyt siis jo toista päivää tuolla parvekkeella.

Ja ihan vinkkinä, Kauflandin valmiiksi paistettu kana on ehdottomasti paras valmiiksi paistettu kana mitä olen tässä maassa syönyt. Hinta  on 29,99 kunaa eli 4,03 euroa. Ja minä syän siitä kolme päivää. 

Tänään illalla kroaatin opiskelua. Olen jopa tehnyt kotiläksyt! Eilinen italiantunti jäi väliin koska oli niin huono keli, en kerta kaikkiaan vaan jaksanut lähteä kouluun. Nökötin mielummin sohvan nurkassa ja luin kännykkää. Eli niitä kirjoja joita kerroin ostaneeni muutama päivä sitten. Mutta tänään menen. Koska haluan oppia. Nyt vihdoin.