8. helmi, 2017

Naapurit

Tuo tuossa kuvassa kuorsaava tyyppi on kyllä niin helppo. Rockylla on tietyt valmisruuat joista se tykkää, tietyistä sitten taas ei. Ihan niinkuin meillä ihmisillä, toiset ruuat putoaa, toiset sitten ei millään. Esimerkiksi minulle on ihan turha tulla tarjoamaan yhtään mitään kaalista tehtyä. Siis peruskaalista. Ei kiitos kaalilaatikolle, ei kiitos kaalikääryleille. Ja lisäksi, ei kiitos Janssonin kiusauksekselle. Sitä on tullut vedettyä erilaisissa saunailloissa yli kaikkien rajojen. Reippaasti yli.

Olen paistellut Rockylle synttäreistä alkaen jauhelihaa jonka sekaan olen sitten mössännyt valmismärkäruokia. Eikä näytä olevan juurikaan väliä sillä mitä valmisruokaa siellä jauhiksen seassa on, jopa kaikkein yököttävin purkkiruoka näyttää menevä alas kunhan mukana on jauhelihaa. Ja jos koko komeus on vielä kruunattu nakilla, se on pienen koiran taivas. Sitten tuleekin uni. Täyden vatsan vieressä kun on mukava köllöttää.

Olen tutustunut koiralenkeillä naapureihin. Vaikka jutustelua haittaa aina joskus yhteisen kielen puute. Kuten esimerkiksi erään vanhemman herrasmiehen kanssa, jonka kanssa tuossa yksi päivä katselimme yhdessä peltoja, joissa oli jotain todella paljon kommentoitavaa. Lisäksi ihmettelimme yhdessä eräässä pihassa jököttävää autonraatoa. Siitäkin riitti juttua. Josta en tosin ymmärtänyt mitään. Kunhan nyökyttelin ja hymyilin. Tuon kohtaamisen jälkeen kyseinen herrasmies on sitten tervehtinyt minua todella ystävällisesti. Ja jutellut jotain. Ei vaan mitään hajua mitä.

Toinen herra, eli se tyyppi joka kielsi minua ulkoiluttamasta Rockya hänen kotikadullaan koska en ollut pyytänyt lupaa häneltä (?), sen sijaan juttelee minulle englanniksi. Tervehtii nykyään aina ystävällisesti, varmaan siksi ettemme ole kiellon jälkeen käynyt herran kotikadulla. Tämä samainen herra kertoi minulle myös kroatialaisesta tavasta, josta voisi olla iloa muutenkin.

Täällä on kuulemma tapana että jos näet saman henkilön kolme kertaa lyhyen ajan sisällä, sinun täytyy lähteä ao. tyyppin kanssa drinkeille. Ajatelkaapas mikä deittimahdollisuus! Stalkkaat jotain neitoa ja pamahdat hänen eteensä jokaisen nurkan takaa. Ja kun kolme kertaa olet hypännyt hänen eteensä, eikun drinkeille! Vähänkö hyvä suunnitelma! Tosin en ole ihan varma siitä kuinka yleisesti tunnettu moinen tradiotio on, mutta kun kysyin aiheesta eräältä kaveriltani, hän ainakin tiesi sen.

Myös Rocky alkaa hiljalleen olla tuttu naapureille. Nimikaimansa on räkyttänyt tuossa muutaman talon päässä jokaikinen kerta kun olemme kävelleet herran ohi, nyt eilen ja tänään Rocky kakkonen ei enää jaksanut. Itseasiassa makoili pihallaan ja haukotteli.  Siinähän menette. Täällähän koirat ovat usein vapaana pihoilla jotka tosin on aidattu sangen hyvin. Niiden 'tehtäviin' kuuluu haukkua ohikulkeville toisille koirille. Ja lastenvaunuille. Ja tuntemattomille ihmisille. Näin ollen joku koira jossain haukkuu koko ajan. Mutta siihen on totuttu. Niin minä kuin Rockykin. Siinähän räkytätte.