11. helmi, 2017

Huoli

Meillä on vedet poikki. Alakerran Denis tekee putkitöitä koska jätevesiputket on alunperin asennettu väärin. Kun meidän talon lietepönttö alkaa täyttymään, toinen putkista virtaa väärään suuntaan ja aiheuttaa sen, että kakkatavaraa ilmestyy alakertaan. Jossa asuu siis Denis perheineen. Siksi tuolla takapihalla vedetään juuri nyt uusia putkia. Eikä kukaan saa käyttää vettä. Ei edes vessassa. 

Mutta minä olen huolissani. Olen huolissani tuosta kuvassa olevasta pystykorvasta. Kuten olen aiemmin kertonut, Rockylla on sydämen vajaatoiminta. Se aiheuttaa mm. sen, että keuhkoihin kertyy nestettä jota tosin poistetaan nesteenpoistolääkkeillä. Mutta ihan viime päivinä olen ollut huomaavinani, että liike alkaa hyytyä meidän lenkeillä. Lenkin ei tarvitse olla edes hirveän pitkä eikä reipas, silti herra alkaa hyytyä loppua kohden. Vauhti hidastuu ja läähätys lisääntyy. Lisäksi viime yönä, todella pitkästä aikaa, Rocky 'pumppasi' taas nestettä keuhkoista oksentamalla eräänlaista valkoista vaahtoa. Tätä ei ole tapahtunut kertaakaan tänne muutettuamme. 

Ok, Rocky on jo 12 vuotta. Ruoka maistuu ihan niinkuin ennenkin ja pallon perässä jaksetaan juosta kotona aivan kuten aina. Mutta jotenkin koko olemus on nuutunut ja vähän sellainen 'vanhan miehen' oloinen. Pelottaa mitä tapahtuu jos kunto tuosta vielä laskee. Sen olen kuitenkin päättänyt jo iät ajat sitten, että jos Rocky alkaa kärsimään jostain sairaudesta niin että sillä on vaikkapa kipuja joihin ei ole apua, niin en tule sitä kovin kauaa katselemaan. Silloin pitää vaan tehdä päätöksiä. 

Kaikesta huolimatta olen ollut melkoinen reipas tänään. Olen siivonnut, koska vuokraemäntä tulee tänään hakemaan vuokran. Joka on aina yhtä hyvä syy siivota. Siis kerran kuukaudessa. Lisäksi teimme Rockyn kanssa normilenkin. Ja minä 'suuren' kauppareissun. Eli siis sen reissun, jolloin ostan tavaraa viikon tarpeisiin. Lisäsin tuohon kaupparetkeen vielä kahvihetken tuolla meidän rannalla koska täällä on taas ihan törkeän hieno kevätpäivä. 

Näin tämä viikko on saatu pulkkaan. Paljon on taas sattunut kuten aikaisemmista postauksista voitte lukea. Nyt huilataan viikonloppu ja palataan linjoille ensi viikon alussa.

PS. Ja juuri kun olin kirjoittanut kuinka ukkoutunut Rocky on, Denis tuli ilmoittamaan, että putket on ok ja vettä voi taas käyttää. Ovi oli ehkä sekunnin liian pitkään auki, ja näin Rocky, siis tuo vanha ukko, oli jo pihalla. Siellä naapurin lapset sitten juoksivat herran perässä, joka ei näyttänyt kyllä yhtään siltä että olisi mitenkään kipeä. Myös korvat oli suljettu eikä minun(kaan) käskyt meneet perille. Kkoska pihalla oli niin mukava juoskennella......