13. helmi, 2017

Maskare

Lähdin eilen kroaatintunnilta ja ajattelin ajella rantakatua pitkin kotia kohti kun oli niin hieno ilmakin. Väärin! Koko ranta oli täynnä pieniä merirosvoja, prinsessoja, teräsmiehiä ja muita satuhahmoja. Oli nimittäin Kastelan lasten Maskare -karnevaalien aika. Erilaisiin naamiaisasuihin pukeutunueita pikku tappeja marssi juuri sitä rantakatua pitkin mitä pitkin olin ajatellut ajella. Kadunvarret olivat täynnä ylpeitä ja valokuvia napsivia vahempia ja isovanhempia. Pistin auton parkkiin ja kävin kurkkaamassa menoa, mutta koska oli nälkä, oli pakko jotenkin päästä kotiin. Uukkari sangen kapeassa paikassa ja yksisuuntaista katua väärään suuntaan melkoinen matka. Lopulta selvitin sumpun kuivin jaloin.

En vieläkään tiedä perimmäistä syytä miksi tuota Maskare -karnevaalia vietetään. Sen tiedän, että tuolla pikkaisen pohjoisemmassa, Rijekan seuduilla festivaali on todella iso juttu. Osallistujia siellä saattaa pääparaatissa olla jopa 20.000 ihmistä.  Täällä meillä noita karnevaaleja järjestetään ainakin kolme. Eilen oli siis lasten paraati, ensi sunnuntaina aikuisten vastaava ja varsinainen pääkarnevaali on tiistaina 28.02. tuolla meidän satamassa. Jotenka onko sillä loppujen lopuksi yhtään mitään väliä miksi karnevaalia vietetään, eikö pääasia ole kuitenkin se että on bileet? Useat bileet.

Suomalaisessa sosiaalisessa mediassa oli viikonloppuna suuri uutinen kaverista, joka 'myy elämänsä' Suomessa ja muuttaa Espanjaan. Eli kaveri on päättänyt myydä niin talonsa kuin irtaimen omaisuutensa ja muuttaa lämpimään. Juttua jaettiin innokkaaasti ja kommentoitiin kuinka rohkea tämä tyyppi onkaan. Pistää nyt kaikki myyntiin ja hypätä tuntemattomaan. Jep jep. Oli ihan pakko hymähtää. Jopa pari kertaa. Tunnen itse muutaman tyypin jotka ovat tehneet ihan saman, itseni mukaanlukien. Me emme vaan osanneet tuotteistaa muuttoamme vaikka myimme suurimman osan omaisuudestamme Suomessa ja hyppäsimme tuntemattomaan. Ihan niinkuin tuo uutisen tyyppi. Haluan toivottaa onnea muutossaan. Onneksi kohteeksi valikoitui juuri Espanja. Siellä voi käydä aina Riitan baarissa syömässä lihapullat jos koti-ikävä alkaa vaivata.    

Ai että miten meni viikonloppu? Teinkö mitään ihmeempää? Viikonloppu meni hyvin. En tehnyt mitään kummoisempaa, kävin kroaatintunnilla ja olin siis jumissa tuolla meidän rannalla. Ilma on ollut koko viikonlopun, ja tänään, todella hieno. Aurinko paistaa ja lämpöä riittää semmoiset 15 astetta. Ja sama meno näyttäisi jatkuvan koko viikon. Että kyllä taas kelpaa.