15. helmi, 2017

Ufoja!

Tiedättehän sen ärsyttävän ajan kun avaa tietokoneen ja se surraa itseään auki. Et voi tehdä muuta kuin odottaa että tuttu taustakuva kuvakkeineen lävähtää auki. Ja vielä senkin jälkeen kone on hetken aikaa tahmea kun se käynnistelee taustaohjelmiaan. Tai jotain. Minä mitään tietokoneista ymmärrä..... Mutta tuli mieleen, että kuinkahan monta minuuttia/tuntia sitä onkaan tullut elämänsä aikana istuttua itseään avaavan tietokoneen ääressä. Ja kuinka paljon asioita, eli tyhmyyksiä, olisi kerennyt tuona aikana tehdä. Joten kyllä se loppujen lopuksi taitaa olla sittenkin ihan hyvä että siihen avautumiseen menee hetki. Tulee hölmöiltyä vähemmän.

Kyllä se nyt on vaan myönnettävä, että se kevät taitaa sittenkin olla täällä. Meillä on ollut todella kauniita ja lämpimiä päiviä jo ties kuinka kauan eikä ennusteet näyttäisi yhtään huonommilta. Eivät ainakaan helmikuun aikana. Jokohan sitä uskaltaisi riisua pitkät kalsarit......? No ei vaiskaan. Aikoinani kun pakkailin tavaroitani tänne muuttoa varten jätin kaksi asiaa tarkoituksella muuttokuormasta. Pitkät kalsarit ja auton talvirenkaat. Ja molempia olisin tarvinnut. Talvirenkaat olisi pitänyt olla kun kävin talvella Zagrebissa, siellä on nimittäin talvirengaspakko. Ei kylläkään nastasemmoisten, niitä kun ei saa täällä käyttää. Eikä keli niitä vaatinutkaan. Jos poliisi olisi pysäyttänyt, hän olisi voinut vaatia. Mutta eipä pysäyttänyt. Olisin ollut tuolloin vaan tyhmä, tietämätön turisti. Pitkiä kalsareita kaipailin talvella kun lämpö oli nollassa ja varsinkin kun se paljon puhuttu bura, navakka pohjoistuuli, puhalteli voimiensa tunnossa. Silloin oli kieltämättä vähän holotna. Hih, mitenköhän Google kääntäjä kääntää tuon holotnan kroaatiksi. Tiedän nimittäin että näitä juttuja luetaan myös täällä kääntäjän avustuksella.

Meillä on kuulkaas nähty ufoja, kuten tuo oheinen kuva osoittaa. Vieläpä ihan tässä meidän kylien päällä, tuossa naapurikylässä Kastel Sucuracissa. Lauantaina puoli kahdeksan aikoihin taivaalla näkyi kuusi vilkkuvaa valoilmiötä, tosin vain muutaman sekunnin. Paikalliset tähtitieteilijät ihmettelevät ilmiötä varsinkin kun mitään salama-aktiviteetteja tai myrskyjä ei satelliitikuvissa samaan aikaan havaittu Adrianmeren alueella. Tällä hetkellä vahvin epäilys lienee se, että kysymyksessä olisi ollut pallosalama. Ja jos se todellakin oli pallosalama, se olisi ensimmäinen ensimmäinen 'ketjupallosalama' Kroatiassa ja hyvin harvinainen koko maailmassa. Tosin, jos se olikin ufo, se olisi vieläkin harvinaisempi. Itse olen melkoisen varma siitä, että vieraiden planeettojen tyypit kävivät vaan tsekkaamassa missä kondiksessa Kastelan biitsit ovat tulevaa sesonkia ajatellen. Että kannattaako? Kyllä kannattaa. Tervetuloa vaan.