16. helmi, 2017

Avioero

Kirjoitin eilen aivan selvistä ufoista täällä Kastelin taivaalla. Ja minut tyrmättiin täysin. Olivat kuulemma hätäraketteja joilla joku oli leikkinyt. Hah, sanon minä! Selkeitä vieraita jostain päin avaruutta, sanotte mitä sanotte. Vaikkakin täällä tuntuu olevan jonkinlainen maan tapa ammuskella ilotulituksen yhteydessä myös noita mainittuja hätäraketteja taivaalle. Tapa jota en ihan ymmärrä. Siinä saattaa lopulta käydä niinkuin siinä vanhassa sadussa; kun riittävästi huutaa turhaan että susi tulee, susi tulee, kukaan ei usko sitten kun se susi ihan oikeasti tuleekin. 

Kelit ovat taas kohdallaan. Ainakin täällä meillä, jossainpäin maata helmikuuta voi kuulemma kutsua jopa sateiseksi. Vaan meillä on tänään täysin tuuleton, aurinkoinen päivä ja lämpöä sellaiset 16-17 astetta. Lienee siis ihan pakko ulottaa iltapäivälenkki Rockyn kanssa tuonne meidän rannalle asti. Istuskella terassilla ja nauttia kah.. kal...tai no jotain. Toinen pakko lienee se, että jos/kun ilmat tästä yhä vaan lämpiävät, täytynee suunnata joku päivä Splitiin shortsiostoksille. Kävin nimittäin läpi varastoni ja totesin, että shortsiosasto on aika heikossa hapessa. 

Nyt pitäisi enää muistaa miten ne alennuspäivät noissa kauppakeskuksissa oikein menivät. Kuulin tuossa eräänä päivänä että yhdessä ostoskeskuksessa on alennuspäivä jokaisen kuukauden toinen tiistai (?) ja toisessa jokaisen kuukauden 15. päivä(?). Tai jotain. Asia on onneksi selvitettävissä. Palaan tähän vielä. 

Ja sitten avioeroihin. Kroatiahan on katolilainen maa, jolle erot ei käsittääkseni koskaan ole olleet maailman helpoin juttu. Mutta koska tämäkin maa maallistuu ja uskonnon merkitys vähenee vähenemistään, myös suhtautuminen avioeroihin on muuttumassa. Varmaankin tästä syystä viime vuosi oli ennätysvuosi avioerojen määrässä. En tiedä mitä tuolla pohjoisemmassa Rijeka -nimisessä kaupungissa lisätään juomaveteen vai johtuuko se ainoastaan kaupungin liepeillä asuvista liukaslanteisista suomalaismiehistä, mutta Rijeka teki Kroatian ennätyksen avioerojen määrässä vuonna 2016. Kaupungissa erottiin 538 kertaa viime vuonna joka on peräti 61% enemmän kuin vuonna 2015. 

Kaveri on käymässä Dubrovnikissa, joka on kaupunki tuolla etelässä. Asustelee samassa hotellissa missä asuu filmiryhmä, joka alkaa kuvata uutta Robin Hoodia ensi viikon alussa, featuring Leonardo DiCaprio. Mistä tuli mieleeni suomalainen, ohjaaja Arto Halosen johtama filmiryhmä, joka kuvaa par'aikaa kansainvälistä thrilleriä nimeltään Guardian Angel myös Kroatiassa. Joku saattaa ihmetellä mikä näitä elokuvatuotantoja tänne vetää, mutta vastaus on yksinkertainen. Tuotantokustannukset ja maisemat. Vähän sama mikä vetää turisteja tänne. Hintataso ja maisemat. Johon lisäisin vielä mukavat ihmiset. 

Ps. Suomessa on tänään penkkaripäivä. Onnea ihan jokaiselle abille ja tsemppiä loppukirjoituksiin. Koitetaan sitten käyttäytyä siellä abiristeilyllä.