21. helmi, 2017

Vessapaperi ja Cheek

Tämänpäiväinen kuva on naapurista. Ovat rakentaneet taloonsa kolmatta kerrosta oikeastaan koko talven. Lienee siis olla häät odotettavissa, joku jälkipolvista saattaa olla muuttamassa perheineen rakenteilla olevaan asuntoon. Niinkuin olen aiemmin kertonut, täällä asustellaan mamman ja papan luona mahdolisimman pitkään ja kun sitten pariudutaan, taloon rakennetaan yksinkeraisesti vain uusi kerros nuorelleparille. Tänään rakennustyömaalle oli ilmestynyt Kroatian lippu selkeästi väliaikaiseen salkoon, lienee siis saavutettu harjannostajaiset. Tai jotain..... Rakennusmiehet istuskelivat tulevalla parvekkella olutpullot käsissään, siksi en ihan kehdannut ottaa kuvaa.

Unohtui eilisestä kertomuksestani vierailusta kankkusta potevien daamien luona se, että tutustuimme myös suomalaiseen musiikkiin You Tubesta. Lähinnä suomalaiseen rap-musiikkiin. Ja ehdottomaksi suosikiksi nousi Cheek. Häntä jaksaisi kuulemma katsella ja kuunnella pidempääkin vaikkei sanoista mitään ymmärräkään. Varsinkin biisi nimeltä Keinu teki suuren vaikutuksen, jouduin jopa kääntämään sanat lennossa englanniksi. Toisin sanoen minäkin siis tavallaan räppäsin siinä Cheekin kanssa.....

Ja sitten toiseen hyvin tärkeään asiaan. Nimittäin vessapaperiin. Olen ostellut ihan randomina kyseistä tuotetta kaupoista tähän asti, mutta nyt tuli sitten mentyä hintaloukkuun. Ostin ison paketin todella edullista paperia. Eikä todellakaan olisi kannattanut. Paperi on niin ohutta, että siitä näkee melkein läpi, joten käytännössä sitä pitää rullata semmoinen puolen metrin pätkä että saa riittavästi kerroksia. Rullia on nyt sitten jokapaikassa mutta paperin kulutus on myös aivan uudella tasolla. Tuli siis todistetuksi jälleen kerran se, ettei köyhän kannata ostaa halpaa.

Meillä oli täällä kotona eilen illalla jälleen perinteinen henkien taisto. Eli Rockyn kynsien leikkaus. Rocky kun on ensinnäkin sitä mieltä että hänen tassuihin ei saa koskea, puhumattakaan siitä, että joku leikkaisi hänen kynsiään. Mutta herra sohvatyynyjen väliin tassut ylöspäin sojottaen ja eikun saksen heilumaan. Ensimmäisen kynnen klipsaisun jälkeen koira pomppasi jotenkin, en tiedä vieläkään miten, ylös sieltä tyynyjen välistä. Sitten keskusteltiin hetkinen ja mentiin takaisin lähtöasentoon. Enemmän tai vähemmän rauhallisen leikkuusession jälkeen kaikki 18 varvasta tuli kuitenkin käsitellyksi eikä parketti kopise enää yhtään niin paljoa kuin ennen tuota ponnistusta. Taisi siinä tulla hiki kummallekin.  

Nyt jatkuu perustiistain vietto, illalla pitäisi olla kroaatintunti. Huomenna ajattelin käväistä Splitissä etsimässä niitä shortseja joista on ollut aiemminkin puhetta. Mutta katsellaan, nämä suunnitelmat kun saattavat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla.