23. helmi, 2017

Apuja

Kyllä se nyt on vaan niin, että ne shortsit on hankittava mahdollisimman pian huolimatta eilisestä ostosreissukatastrofista. Käytiin nimittäin juuri Rockyn kanssa pitkällä aamulenkillä, ja vaikka kello ei ollut kuin vähän yli kymmenen, kevätaurinko paisteli todella lämpimästi. Edes lievä ei tuulenvire tuntunut kylmältä. Pitänee siis aloittaa keskittyminen uuteen kauppareissuun. Jos sitä oikein psyykkaa itseään niin eiköhän ne shortsit jostain löydy. Ja tule jopa ostetuksi. 

Lahdessa alkaa tänään kuulemma jotkut hiihtokisat. Täytyy ensinnäkin todeta, että ne kisat eivät täällä paljoa näy, mutta tuntuvat olevan suuri asia Suomessa. Ainakin radion uutisvirrasta päätellen. Luin jostain kiiltelevän julkisivun takana tehtävästä 'dopingeista' joilla pyritään helpottamaan isäntämaan urheilijoiden menestymistä. Kisajärjestäjät voivat kuulemma valita vaikkapa sen, mitä rataa  pitkin hiihdetään joku tietty kilpailu siten, että juuri siitä rataprofiilista pitävät kotimaiset urheilijat saisivat suurimman mahdollisimman hyödyn. Silläkin on kuulemma merkitystä hiihdetäänkö perinteistä vai vapaata jollain tietyllä radalla. Mutta eihän suomalaiset tämmöisiin filunkijuttuihin sorru. Eivät ainakaan jos uskoo jotain latumestaria tms. joka vakuutteli, että kyllä me ihan reilun pelin hengessä reitit suunnittelimme. Juupa juu, uskokoon ken tahtoo.

Sitten asiaan, joka aiheutti eilen pahaa mieltä vähän siellä sun täällä. Kuten olen monesti kirjoittanut, autan mielelläni ihmisiä jotka ovat suunnittelemassa matkaa tai jopa muuttamista Kroatiaan. Vinkkini perustuvat täysin omiin kokemuksiini ja kontakteihini, ne eivät  suinkaan ole 'virallinen totuus'. Joskus vinkkini osuvat ja toimivat ja hyvä niin. Toisinaan käy niin, etten joko osaa neuvoa tai suositukseni ei ole sitä mitä haetaan. Silloin keissi pääättyy siihen, että 'kiitos avustasi mutta tuo ei nyt ollut juuri sitä mitä me haimme'. Näistäkin olen saanut palautetta tyyliin, 'muistatko kun kyselimme, löysimme sitten tämän-ja-tämän, ihan vaan tiedoksesi'. Joka sekin on mukavaa, ehkä voin auttaa seuraavaa avuntarvitsijaa paremmin.

Ja sitten on niitä, joille se, että apu ei olekkaan sitä mitä haetaan tai muuten mieluisaa, tuntuu olevan henkilökohtainen loukkaus. Onneksi näitä tyyppejä on osunut eteen tasan yksi. Valitettavasti vain tämä yksi tyyppi veti sitten ihan itse rakentamaansa draamaan mukaan täysin ulkopuolisia ihmisiä, joka minun mielestäni ylitti rajan. Minä voi olla kuinka paska tahansa mutta ei sen, että meillä on erimielyyksiä jostain tarkoita sitä, että siitä pitää spämmätä päivätolkulla niin minulle kuin ystävilleni.

Tuosta episodista jäi paha mieli. Mietin jopa sitä, että olisiko parempi etten enää auttaisi enkä antaisi vinkkejä kenellekkään. Mutta ei, jatkan entiseen malliin. Jos vinkki osuu, hienoa. Jos ei, niin toivottavasti se, mitä olette etsimässä, löytyy. Onneksi yksi paikallinen kaveri soitti ja pääsin purkautumaan aiheesta hänelle. Vaatteet haisevat taas tupakalta mutta eipä juuri haittaa. Pääasia on se, että on kavereita jotka auttavat kun on vaikeaa. Ja jotka auttavat myös silloin kun ei niin kauhean vaikeaa edes ole. Niinkuin eilen.