25. helmi, 2017

Pyykkipoikatesti

Kirjoittelin eilen, että meille olisi rankkasateita tiedossa. Yöllä ropisikin melko reippaasti mutta ei täällä nyt mitään vedenpaisumusta ole. Tuuli sen sijaan on melkoinen, joten ostamani, ne kalliit pyykkipojat, ovat todellisessa testissä tuolla parvekkeella. Hyvin ovat pitäneet tähän asti vaikka pyykki heiluu ihan huolella. Pyykkipoika on muuten stipaljka kroaatiksi. Väkärä s:n päällä. Kieliopintoja, kieliopintoja....

Tälle viikolle on osunut vähän kaikenlaista keliä. Alkuun oli suomalaista kesäsäätä, aurinkoa ja lämpöäkin sellaiset 16 astetta. Kuten muistatte, ajattelin jopa shortseja jossain välissä. Nyt on sitten tyypillinen dalmatialainen talvisää eli kunnon tuuli ja vesikuuroja. Ihan kauhean myrskyisäksi ei tuo tuuli yllä, voimassa on keltainen varoitus ja säätiedotukset lupailevat puuskissa vain semmoisia 40-50 km/h puhureita. Ja sekin tyyntyy iltaa kohti. Huomenna on sitten taas 15-16 astetta ja aurinkoista. Eli suomalainen kesäsää. 

Hiemanko hämmennyin kaupassa. Karlovacko -tökin logossa on jalkapalloseura Hajduk Split logo. Tuo seurahan on lähes uskonto näillä meidän hoogeilla. Kaupansetä näytti minulle logoa ja sanoi jotain Hajdukista. Ja minä poika vastasin reippaasti, että 'Da, Hajduk Istra, cetiri nula jezir. Eli Hajduk pelasi eilen Istra vastaan ja voitti neljä nolla. Ja kaupansetä ymmärsti minua! Kyllä se kieli siitä vielä taipuu...... Vielä kun pääsisi sinne sänkyyn harjoittelemaan. Tämä on siis viittaus eiliseen tekstiin kieliopinnoista.

Olen naureskellut muiden mukana Yhdysvaltain presidentti Trumpille. Joka aamu on aina yhtä jännää herätä tutkailemaan mitä herra on päästänyt suustaan yön aikana. Tai twiitannut. Sehän on hänen pääasiallinen tiedotuskanava. Mutta viime yön tapahtumat alkavat jo hieman huolestuttamaan. Lähellä presidenttiä oleva tv-kanava, Fox News, oli marssittanut studioonsa jonkun täysin tuntemattoman ruotsalaisen esiintymään Ruotsin turvallisuusasiantuntijana. Tämä Nils Bildt todisti tietysti, että Trumpin mainitsemat ongelmat maahanmuuttajien kanssa Ruotsissa ovat ajaneet maan lähes anarkian partaalle. Ja esiintyi jonkinlaisena asiantuntijana Ruotsin oloista vaikka on asunut USAssa jo vuosikymmeniä. Eihän siinä mitään, moinen tiedottaminen sopii oikein hyvin diktatuureihin. Mutta että USA:n presidentti. Joka on ollut vallassa vasta muutaman viikon. Pelottaa ajatella mitä kaikkea tämä edessä oleva neljä vuotta vielä ehtiikää tuoda eteen. Ja toivoa ettei jenkit nyt enää tee uudestaan sitä virhettä että valitsisivat tämän ukon uudelle nelivuotiskaudelle.  

Niin alkaa olla tämä viikko taas paketissa. Kiitos muuten kaikille lukijoille, on mukava näpytellä näitä juttuja kun tietää että joku lukeekin näitä. Tämän viikon tilastot kun näyttävät että teitte jälleen uuden ennätyksen lukijamäärässä. Ja vieläpä oikein komeasti, vanha ennätys kaatui yli 30 prosentilla. Kiitos siitä. Ja hyvää viikonloppua. Uutta tarinaa taas maanantaina.